Erişilebilirlik

Rusya Ukrayna'nın Zaporijya şehri yakınlarını vurdu: 7 kişi hayatını kaybetti


Saldırıda evler zarar gördü(Arşiv foto)
Saldırıda evler zarar gördü(Arşiv foto)

Rusya’nın Ukrayna’nın Zaporijya şehri yakınlarına düzenlediği roketli saldırı neticesinde ilk belirlemelere göre en az 7 kişi hayatını kaybetti. Yetkililer ölenlerden ikisinin çocuk olduğunu açıkladı. Saldırıda en az 18 kişi de yaralandı.

Ukrayna Başsavcısı Andriy Kostin yaptığı açıklamada, Ziporijya yakınlarındaki Vilniansk kasabasına düzenlenen roket saldırısında evler, bir dükkan ve şehrin altyapısının zarar gördüğünü açıkladı.

Ukrayna İçişleri Bakanı Ihor Klimenko, saldırıda ikisi çocuk 7 kişinin öldüğünü yine 4’ü çocuk 18 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Zaporijya Bölge Valisi Ivan Fedorov da Telegram mesajlaşma uygulamasında yayınladığı bir videoda "Bugün düşman, sivil halka karşı korkunç bir terör eylemi daha gerçekleştirdi" dedi.

Fedorov, saldırının "gün ortasında, iş olmayan bir günde, insanların dışarıda dinlendiği ve askeri hedeflerin olmadığı şehir merkezinde" meydana geldiğini söyledi.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenski de bölgeden fotoğraflar ve bir mesaj paylaştı. Zelenski’nin paylaştığı fotoğraflarda füzelerin isabet ettiği bölgede büyük bir çukur ve devrilmiş araçlar görünüyor.

Zelenski mesajında da "Şehirlerimiz ve toplumlarımız bu tür Rus saldırılarından her gün zarar görüyor. Ancak bunun üstesinden gelmenin yolları var. Teröristleri bulundukları yerde yok etmek. Rus füze rampalarını imha etmek, gerçek uzun menzilli kabiliyetle vurmak ve Ukrayna'daki modern hava savunma sistemlerinin sayısını arttırmak" ifadelerini kullandı.

Forum

STÜDYO VOA

Trump için sınırlı dokunulmazlık – 1 Temmuz
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG