Erişilebilirlik

Eylem Tok tutuklu yargılanmaya devam edecek; hakim kefaletle tutuksuz yargılanmasını gelecek hafta değerlendirecek 


Massachusetts Boston Bölge Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkan Eylem Tok’un tutukluluk halinin devamına karar verildi. 
Massachusetts Boston Bölge Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkan Eylem Tok’un tutukluluk halinin devamına karar verildi. 

İstanbul’da 1 Mart’ta karıştığı trafik kazasında bir kişinin ölümüne, dört kişinin yaralanmasına neden olan oğlu Timur Cihantimur’u ABD’ye kaçırmak, delilleri yok etmek ve gizlemekle suçlanan yazar Eylem Tok Boston’da yeniden hakim karşısına çıktı.

Massachusetts Boston Bölge Mahkemesi’nde, Türkiye’nin iadesini talep ettiği Tok’un katıldığı duruşma yaklaşık 30 dakika sürdü. Duruşmada Hakim Donald L. Cabell, Tok’un tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Hakim, Tok’un kefaletle serbest bırakılarak tutuksuz yargılanması için de avukatlarından hazırlayacakları kefalet dosyasını önümüzdeki hafta kendisine sunmalarını istedi.

Eylem Tok tutuklu yargılanmaya devam edecek
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:06:06 0:00

Hakim Cabell bir sonraki iade duruşmasının Ağustos ayında yapılabileceğini belirtti. Savcılık ve Tok’un avukatlarından kendisine en kısa zamanda önerdikleri günü bildirmelerini istediğini belirten Hakim Cabell, duruşma tarihini taraflarla yapılacak ortak bir toplantı sonrasında belirleyeceğini kaydetti.

Hakim Cabell, Tok’un tutuksuz yargılanması için önümüzdeki hafta avukatlarının sunacağı kefalet başvuru dilekçesini değerlendireceğini kaydetti.

Boston’da ikinci kez hakim karşısına çıkan Tok’un, ilk duruşmanın aksine saçlarını toplamış, makyajsız ve ojesiz tırnaklarla çıktığı gözlendi. Oldukça yorgun olduğu gözlenen Tok’un duruşma salonunda hiç kimseyle göz temasında bulunmaması, duruşma sonunda kendisine sorulan soruları cevapsız bırakması dikkat çekti. Duruşmaya Cihantimur’un da avukatları da katılarak bazı notlar aldı.

Hakim Cabell, savcıya, Tok’la ilgili oğlunu kaçırma suçlaması dışında yöneltilen ikinci suçlamanın kapsamıyla ilgili çeşitli sorular sordu. Hakim, “İlk iddialarla ilgili sunumlarda yer alanlardan farklı yeni kanıtlar ya da ek kanıtlar mı var? Savcılık, sadece bu kanıtları yok etme, gizleme ve değiştirme suçlamasını yeniden mi ileri sürüyor?” diye sordu.

Savcı, Türkiye’den yapılan ilk iade talebinde, Tok’un, delilleri yok etme, gizleme veya değiştirme suçlamasının oğlu Cihantimur'un cep telefonunun alınmasına odaklandığını belirterek, ‘’Türkiye’nin diplomatik kanallardan ilettiği ek bilgilerde, bu iddialara ek olarak Tok’un olayla ilgili diğer reşit olmayan çocukları ve ailelerini de delilleri karartma amaçları için yönlendirip işlediği suçun kapsamını genişlettiği belirtildi’’ dedi.

  • 16x9 Image

    Mehmet Sümer

    Mehmet Sümer, CNN Türk, Haber Türk ve TRT kanallarında haber spikeri, dış haberler muhabiri ve savaş muhabiri olarak çalıştı. TRT Bağdat Temsilciliği ve New York Temsilciliği görevlerinde bulundu. Irak, Ukrayna, Mısır ve Suriye iç savaş ve karışıklıkları başta olmak üzere dünyanın birçok noktasından canlı yayınlar, haber ve röportajlar yaptı. 2016 Aralık ayından bu yana Amerika'nın Sesi kadrosunda görev yapıyor.

Forum

STÜDYO VOA

Merih Demiral’ın bozkurt işareti sorun oldu – 3 Temmuz
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG