Erişilebilirlik

Hunter Biden’ın yargılandığı ceza davasında eski eşi “uyuşturucu kullanımını” anlattı


Hunter Biden’ın uyuşturucu etkisi altındayken silah satın aldığı gerekçesiyle yargılandığı ceza davasında eski eşi Kathleen Buhle ifade verdi.
Hunter Biden’ın uyuşturucu etkisi altındayken silah satın aldığı gerekçesiyle yargılandığı ceza davasında eski eşi Kathleen Buhle ifade verdi.

Başkan Joe Biden’ın oğlu Hunter Biden’ın uyuşturucu etkisi altındayken silah satın aldığı gerekçesiyle yargılandığı ceza davasında Çarşamba günü eski eşi Kathleen Buhle ifade verdi.

Savcıların Hunter Biden’ın silah satın almak için bağımlılığı hakkında yalan söylediğini kanıtlamaya çalıştığı ceza davasında Kathleen Buhle ifadesine, eski eşinin uyuşturucu kullandığını ilk nasıl fark ettiğini anlatarak başladı.

Hunter Biden’ın yargılandığı ceza davasında eski eşi “uyuşturucu kullanımını” anlattı
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:48 0:00

Buhle jüriye, 3 Temmuz 2015‘te başkent Washington’daki evlerinin verandasında bir kül tablası içinde bir uyuşturucu piposu bulduğunu söyledi.

Savcılar, Buhle'nin ifadesinin, Hunter Biden'ın silahı satın aldığı sırada ve satın aldıktan sonraki gün dahil düzenli olarak uyuşturucu kullandığını kanıtladığını söyledikleri delillere eklenmesini istiyor. Bu deliller arasında, Biden’ın anılarını yazdığı kitabı “Beautiful Things”in (Güzel Şeyler) sesli kitap versiyonundan bazı bölümler, banka kayıtları ve telefon mesajları da var.

Savcı Derek Hines, "Bağımlılık bir suç değil. Ancak yalan söylemek suç” dedi.

Savcı Hines jüri üyelerine Hunter Biden'ın eski kız arkadaşı Zoe Kestan ve ölen kardeşi Beau Biden'ın dul eşi Hallie Biden'ı da dinleyeceklerini söyledi. Hines, tüm bu isimlerin Hunter Biden'ın uyuşturucu ve alkolle yıllar süren mücadelesi hakkında konuşabileceğini kaydetti.

Biden geçmişte uyuşturucu kullandığını hem kamuoyu önünde hem de anı kitabında kabul etmişti. Biden 2023 yılındaki bir duruşmada davaya bakan hakime 2019'dan beri ayık olduğunu söylemişti.

Hunter Biden’ın avukatı Abbe Lowell ise müvekkilinin silah satın aldığı sırada uyuşturucu kullanmadığını ve mahkemeyi aldatma niyetinde olmadığını söyledi.

FBI ajanına çapraz sorgu

Lowell, savcıların bağımlılıkla ilgili kanıtlarının silah sahibi olmadan önce mi yoksa sonra mı ortaya çıktığını açıklaması için FBI ajanı Erika Jensen’a sorular yöneltti.

Lowell, Biden’ın uyuşturucu kullanımıyla ilgili mesajların çoğunun California'da uyuşturucu tedavisi gördükten sonra Delaware'e dönmeden önce ya da silahın alınmasından aylar sonra gönderildiğini kabul eden Jensen’ın ifadesini de mahkemeye sundu .

Lowell'in, savcılık tarafından çağrılan FBI ajanı Erika Jensen'ı çapraz sorgusunun büyük bir kısmı, Hunter Biden'ın silah satın aldığı dönemde uyuşturucu satın almak için 151 bin dolar nakit para çektiği yönündeki iddiaları geçersiz kılmaya çalıştı.

Jensen paranın, örneğin konaklama için harcanıp harcanmadığını bilmediğini kabul etti.

Savcı Hines, Hunter Biden'ın o dönemde alkol ve diğer harcamalar için nakit değil banka kartı kullandığını belirtti.

Jensen kendisine “Uyuşturucu satıcıları kart kabul ediyor mu?” diye soran Hines’a, “Tecrübelerime göre hayır” diye yanıt verdi.

Sorgulamanın yaklaşık iki saati geçmesi üzerine, bir jüri üyesinin esnediği ve dakikalarca gözlerini kapattığı görüldü.

54 yaşındaki Hunter Biden, 38 kalibrelik Colt Cobra model tabanca satın aldığında, uyuşturucu kullandığını beyan etmemekle ve Ekim 2018'de satın aldığı silahı 11 gün boyunca yasadışı olarak bulundurmakla suçlanıyor.

Kendisine yöneltilen üç ağır suçlamayı da kabul etmeyen Hunter Biden, görevdeki bir başkanın bir ceza davasında yargılanan ilk çocuğu.

Forum

STÜDYO VOA

Biden mı Trump mı? - 28 Haziran
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG