Erişilebilirlik

Kongre doktorundan McConnell'ın sağlığına ilişkin açıklama: “Senatör çalışmaya devam edebilir”


Cumhuriyetçi Senatör Mitch McConnell Kentucky'de düzenlediği basın toplantısı sırasında bir süre konuşamadı. McConnell fotoğrafta yardımcısı Robbin Taylor ile birlikte görülüyor, 30 Ağustos 2023.
Cumhuriyetçi Senatör Mitch McConnell Kentucky'de düzenlediği basın toplantısı sırasında bir süre konuşamadı. McConnell fotoğrafta yardımcısı Robbin Taylor ile birlikte görülüyor, 30 Ağustos 2023.

Cumhuriyetçi Senatör Mitch McConnell’ın kameralar karşısında bir kez daha donup kalmasının ardından Kongre doktoru 81 yaşındaki senatörün planlanan programına devam edebileceğini açıkladı.

Senato’daki Cumhuriyetçiler’in lideri konumunda olan Mitch McConnell temsil ettiği Kentucky eyaletindeki bir etkinlikte kameralar karşısında açıklama yaparken bir anda donup kalmış, basın toplantısı sırasında 30 saniye kadar sessiz kalmıştı.

Cumhuriyetçi senatörün ofisinden Dr. Brian Monahan tarafından paylaşılan açıklamada, doktorun McConnell ve nöroloji ekibiyle istişarelerde bulunduğu ve senatörün planlanan programına devam etmesine izin verildiği belirtildi.

Senatörü şahsen muayene edip etmediği konusunda ayrıntı vermedi

Doktor Brian Monahan, Senatör McConnell’ı şahsen muayene edip etmediği ya da olası bir teşhis konulup konulmadığı konusunda ayrıntı paylaşmadı.

Yapılan kısa açıklamada, "Sarsıntı sonrası iyileşme sürecinde zaman zaman denge kaybı yaygın olmayan bir durum değil. Bu durumun dehidrasyon sonucu da yaşanması beklenebilir" denildi.

Senatör Mitch McConnell, geçen ay başkent Washington’da Kongre’de düzenlediği bir basın toplantısı sırasında da gazetecilerin sorularını yanıtlarken benzer şekilde donup kalmış ve yaklaşık 21 saniye konuşamamıştı.

Mitch McConnell’ın sağlık durumu Cumhuriyetçi senatörün partinin Senato’daki lideri olarak kalmaya devam edip etmeyeceği konusunda soru işaretlerini ve bazı kaygıları gündeme getirmişti.

Senato’da en uzun süre Cumhuriyetçi Parti’nin lideri olarak görev yapan ve Mart ayında bir otelde düşüp başını çarptıktan sonra sarsıntı geçiren McConnell’ın sağlık durumuna ilişkin ayrıntı paylaşmadığı ifade ediliyor.

Ağustos ayı boyunca tatilde olan Senato’nun önümüzdeki hafta toplanması ve Mitch McConnell’ın sağlık durumuna ilişkin tartışmaların daha da artması bekleniyor.

McConnell’ın Senato’daki Cumhuriyetçiler’in liderliğini bırakması halinde yerine geçebilecek isimler arasında adı geçen üç senatörü arayarak sağlık durumuna ilişkin güvence verdiği de belirtiliyor.

1984’te Senato’ya seçilen Mitch McConnell 2007 yılında Cumhuriyetçi Parti’nin Senato lideri seçilmişti.

Mart ayında beyin sarsıntısı geçiren Cumhuriyetçi Senatör dört yıl önce de Kentucky’deki evinde düşmüş ve omzundan ameliyat olmuştu.

Forum

STÜDYO VOA

Cumhurbaşkanı Erdoğan BM Zirvesi’ne kalabalık bir heyetle katılacak – 19 Eylül
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG