Erişilebilirlik

Kılıçdaroğlu: "Yuhla Bir Şey Olmaz Sandıkla Olur"


Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün Ağrı ve Van'da mitingler düzenledi; bölgenin yoksulluk ve altyapı gibi sorunlarını çözme sözü verdi.

Kılıçdaroğlu hükümeti protesto etmek için kalabalıktan yükselen "yuh" nidalarına "Yuh çekmeyin arkadaşlar, sandığa gidin oyunuzu kullanın. Yuh ile bir şey olmaz, sandıkla olur" diye seslendi.

Kılıçdaroğlu Van'daki açıklamalarında, kayyum uygulamasını bitirme, taşeron işçilerin tamamını kadroya alma, 100 bin öğretmen atama sözlerinin yanı sıra tüm çocuklara okullarda ücretsiz yemek ve düşük gelirli ailelerde annelere mali destek sözü verdi.

Kılıçdaroğlu, "Büyük haksızlıklar yapıldığını biliyorum. Demokrasinin ayaklar altına alındığını da biliyorum. Seçimle gelenlerin görevlerinden alındığını biliyorum" diyerek kayyum uygulamasını bitirme vaadinde bulundu.

CHP lideri, "Belediyeden atılan 306 kardeşim var, onların tamamını görevlerine iade edeceğim. Nerede bir adaletsizlik varsa adaletsizlikle mücadele etmek benim boynumun borcudur. Çünkü devletin dini adalettir" diye konuştu.

Taşeron işçilerin tamamını kadroya alma sözü veren Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet’in yüzüncü yılında 100 bin öğretmen ataması yapma sözü verdi ve "Her okulda öğretmen olacak" dedi.

KPSS’de yüksek puan alıp sözlüden elenenlere de değinen Kılıçdaroğlu, "Sözlü sınavı kaldıracağım. Kim kazandıysa atamasını yapacağız. Endişe etmeyin. Devlette liyakat ve devlette adalet. Bu olmazsa olmaz" ifadelerini kullandı.

Annelerin çocuklarını okula götürürken beslenme çantası düşünmeyeceğini belirten Kılıçdaroğlu, "Çocuğunuz okula gidecek, arkadaşlarıyla beraber suyunu da sütünü de içecek, yemeğini de yiyecek. Evine tok gelecek. Bütün çocuklar, Türkiye genelinde okulda beslenecek" şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu ayrıca, hiç geliri olmayan veya geliri asgari ücretin altında olan bütün ailelerde kadının banka hesabına mutlaka en az asgari ücret kadar para yatıracaklarını kaydetti; "Meraklanmayın sosyal devlet en büyük güvenceniz olacak" dedi.

Kılıçdaroğlu, Ağrı'da işsizlik ve diğer ciddi sorunların farkında olduğunu söyleyerek, "22 yıldır iktidardalar Allah aşkına 22 yıldır. Ağrı gibi bir kentin hala kanalizasyonu yoksa, hala bazı mahallelerine su gitmiyorsa bir sorunumuz var demektir" dedi.

"Biz neden bir değişim istiyoruz? 22 yıldır iktidardalar, Allah aşkına 22 yıldır. Ağrı gibi bir kentin hala kanalizasyonu yoksa, hala bazı mahallelerine su gitmiyorsa bir sorunumuz var demektir" diye konuşan Kılıçdaroğlu, hükümeti yuhalayan katılımcılara da seslendi.

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı, "Yuh çekmeyin arkadaşlar, sandığa gidin oyunuzu kullanın. Yuh ile bir şey olmaz, sandıkla olur. Bunlardan birisi kalktı dedi ki ‘sandığa gider de oy verirler de ve iktidar değişirse sözde darbe oluyormuş.’ Ya darbeyi siz yapıyorsunuz. Bu ülke darbelerden çok çekti" mesajı verdi.

Aile destek sigortası sözü

Kadınlara Aile Destek Sigortası sözü veren Kılıçdaroğlu, "Geliri olmayan veya geliri asgari ücretin altında olan bütün ailelerde kadınlar için bankada bir hesap açacağız. Sosyal hizmet uzmanı gelecek evinize, bu bir kadın. Yüzde 99,9’u kadınlar olacak. Sizin eviniz kira mıdır, ev size mi aittir, kaç çocuğunuz var, evde engelli var mı, yaşlı var mı, yaşlıya bakım var mı, sizin bütün ekonomik durumunuzu raporlayacak ve denecek ki şu aileye ayda şu kadar para ödenmesi lazım, asgari ücretten az olmamak üzere. Dolayısıyla sizin banka hesabınıza bu para yatacak. Sizin yoksulluğunuzu devlet dışında kimse bilmeyecek. Yani sağ elin verdiğini sol el görmeyecek. Yani gideceksiniz paranızı ananızın ak sütü gibi çekeceksiniz, çoluk çocuğunuzun rızkını sağlayacaksınız" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu ayrıca kırsalda çalışan bütün kadınların ve gençlerin sosyal güvenlik primini devletin ödeyeceğini söyledi.

Bölgedeki genç işsizliğine de değinen Kılıçdaroğlu, "Buralara Erzurum merkezli olmak üzere Ağrı, Elazığ, Kars, Iğdır ve Ardahan dahil bu bölgeyi özel ekonomi bölgesi ilan edeceğiz" diyerek bölgede "olağanüstü yatırımlar" sözü verdi.

STÜDYO VOA

Cumhurbaşkanı Erdoğan BM Zirvesi’ne kalabalık bir heyetle katılacak – 19 Eylül
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG