Erişilebilirlik

Almanya’da 39 ton kokain ele geçirildi: Tutuklanan 7 kişi arasında Türk vatandaşı da var


Ekvador'da bir operasyonda ele geçirilen kokain
Ekvador'da bir operasyonda ele geçirilen kokain

Alman yetkililer Pazartesi günü yaptıkları açıklamada, birkaç konteyner gemisinde 2,6 milyar Euro (2,78 milyar dolar) tutarında kokain ele geçirdiklerini bildirdi. Yetkililer, ülkede şimdiye kadarki en büyük kokain ele geçirme vakası olarak niteledikleri olayda 7 kişiyi tutukladıklarını duyurdu.

Batıdaki Düsseldorf kentindeki savcılar, Kolombiyalı yetkililerden gelen bir ihbar üzerine geçen yıl 35,5 ton kokaine el koyduklarını söyledi.

Yetkililer 25 ton kokaini kuzeydeki Hamburg limanında, 8 tonunu Hollanda'nın Rotterdam limanında ve yaklaşık 3 tonunu da Kolombiya'da bulduklarını belirtti.

Açıklamaya göre, ele geçirilen uyuşturucu maddeler sebze ve meyvelerin arasına gizlenmişti.

Yaşları 30 ila 54 arasında değişen ve geçen haftalarda tutuklanan şüphelilerin kaçakçılığın arkasında olduklarına inanılıyor.


Savcıların yaptığı açıklamaya göre tutuklanan 7 kişi arasında Alman, Azeri, Bulgar, Fas, Türk ve Ukrayna vatandaşları bulunuyor. Bu kişilerin kimlikleri Alman gizlilik kuralları uyarınca açıklanmadı.

Almanya'nın Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinden bir işadamının, nakliyatı yasal göstermek için 100 paravan şirket kurduğu belirtildi.

Savcılar tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Şüpheliler özellikle, Nisan-Eylül 2023 döneminde Latin Amerika'dan Avrupa'ya büyük miktarda kokain içeren 10 deniz konteynerinin taşınmasını organize etmekle ve bu amaçla kurulan paravan şirketler aracılığıyla Türkiye'de ikamet ettiği iddia edilen, henüz bilinmeyen diğer suç ortaklarıyla birlikte suçlanmaktadır" denildi.


Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti Adalet Bakanı Benjamin Limbach, Düsseldorf'ta düzenlediği basın toplantısında, büyük miktarda kokain ele geçirilen operasyonla ilgili olarak, "Bu, uluslararası organize suç örgütüne vurulmuş bir darbedir. Bu, uyuşturucu baronlarının çenesine indirilmiş kesin bir yumruktur" ifadelerini kullandı.

Forum

STÜDYO VOA

Assange Amerikan mahkemesinde yargılanacak – 25 Haziran
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG