Erişilebilirlik

Güney Amerika’dan Türkiye’ye kokain sevkiyatı operasyonu: “373 kilogram kokain ele geçirildi”


Yapılan operasyonda 373 kilogram kokain ele geçirildiği açıklandı.
Yapılan operasyonda 373 kilogram kokain ele geçirildiği açıklandı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Güney Amerika'dan Türkiye'ye kokain sevkiyatı yapmaya çalışan uyuşturucu organize suç örgütüne yönelik İstanbul ve Bursa'da düzenlenen operasyonda 373 kilogram kokain ele geçirildiğini ve 9 şüphelinin yakalandığını duyurdu.

Yerlikaya, sosyal medya hesabından bu sabah yaptığı paylaşımda “Güney Amerika'dan Türkiye'ye gönderilen uyuşturucu maddelerin Bursa'nın Gemlik limanındaki konteyner içerisinde gizlendiğinin tespit edilmesi üzerine İstanbul İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Bursa Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünün desteğiyle, İstanbul ve Bursa'da Narkoçelik-20 isimli operasyon düzenlendiğini” belirtti.

Ali Yerlikaya, “organize suç örgütüne yönelik operasyonda 9 şüpheli yakalanırken, 373 kilogram kokain ele geçirildiğini” kaydetti.

İçişleri Bakanı sosyal medya paylaşımında, operasyona ilişkin, Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’nı ve polisleri tebrik etti.

Özellikle son dönemde Güney Amerika ülkesi Kolombiya’da varış yeri Türkiye olan yüklü miktarda kokain ele geçirildiği basına yansımıştı.

Geçen ay, Kolombiya’nın Cartagena Limanı’nda, varış yeri İstanbul olan, düğme yüklü bir konteyner içine gizlenmiş 151 kilo kokain ele geçirilmişti.

Ekim 2023’te de yine Kolombiya’dan Türkiye’ye giden kömür yüklü kuru yük gemisinde 150 kilo kokain ele geçirilmişti.

Forum

STÜDYO VOA

Biden mı Trump mı? - 28 Haziran
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG