Erişilebilirlik

ABD’de ekonomi büyüdü işsizlik başvuruları geriledi


ABD’de geride bıraktığımız hafta işsizlik maaşı başvuruları son 20 ayın en düşük seviyesine geriledi. Bir önceki haftaya göre 26 bin düşen başvuruyla son haftadaki işsizlik maaşı başvurusu sayısı 239 bin oldu.

ABD’de istihdam piyasası güçlü seyretmeye devam ediyor. Bunun temel işaretlerinden biri olarak görülen işsizlik maaşı başvurularında son bir haftada gerileme yaşandı. Geçen hafta itibariyle işsizlik maaşına başvuranların sayısı haftalık olarak Ekim 2021’den bu yana en düşük seviyeye geriledi.

Tahminler 24 Haziran haftasında işsizlik maaşı başvurularının 265 bin olacağı yönündeydi ancak başvuru sayısı 239 binde kaldı.

17 Haziran itibariyle işsizlik maaşı alan kişi sayısı 19 bin kişi düşerek 1 milyon 742 bin kişiye geriledi.

ABD’de Mayıs ayı işsizlik oranı 3,7 olarak açıklanmıştı. Uzmanlar bu rakamın aşağıya gelebileceğine işaret ediyorlar.

Büyüme oranı revize edildi

Öte yandan ABD’de açıklanan ilk çeyrek büyüme verisi de yukarı yönlü olarak revize edildi. Daha önce yüzde 1,4 olarak açıklanan ilk çeyrek büyüme verisi yüzde 2 olarak açıklandı.

Artan büyüme resesyon endişelerinin de hafiflemesine neden oluyor. Büyüme verisiyle birlikte ilk çeyreğe dair bazı diğer verilerde de yeni değerler açıklandı.

Buna göre ABD’de, kişiler harcamalar verisi yüzde 3,8’den 4,2’ye GSYH fiyat endeksi yüzde 4,2'den yüzde 4,1'e ve çekirdek kişisel tüketim harcamaları (PCE) yüzde 5'ten yüzde 4,9'a çekildi.

STÜDYO VOA

Cumhurbaşkanı Erdoğan BM Zirvesi’ne kalabalık bir heyetle katılacak – 19 Eylül
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG