Erişilebilirlik

Savcılar Hunter Biden hakkında iddianamenin ay sonundan önce açıklanmasını bekliyor


ABD Başkanı Joe Biden'ın oğlu Hunter Biden.
ABD Başkanı Joe Biden'ın oğlu Hunter Biden.

Federal savcılar ABD Başkanı Joe Biden’ın oğlu Hunter Biden hakkında bu ay sonundan önce büyük jüri iddianamesinin açıklanmasını bekliyor.

Sözkonusu davada Hunter Biden uyuşturucu kullanıcısı olarak ateşli silah bulundurmakla suçlanıyor. Ancak dün mahkemeye yapılan başvuru belgelerinde savcılar Hunter Biden hakkında hangi suçlamaları getireceklerini belirtmedi.

Savcılar davada 29 Eylül’den önce iddianamenin açıklanmasını bekliyor.

Hunter Biden’ın avukatları savcıların daha önce ateşli silah davasında vardıkları anlaşma kapsamında başka suçlama getiremeyeceğini savundu.

Sözkonusu anlaşma federal savcıların bazı olası başka suçlar getirmesini engelleyen bir dokunulmazlık maddesi içeriyor.

Savunma avukatı Abbe Lowell Hunter Biden’ın anlaşmanın koşullarına uyduğunu belirtiyor.

Savcılarsa ateşli silah davasında varılan anlaşma ve Hunter Biden’ın vergilerle ilgili soruşturmada suçunu kabul etmesini öngören anlaşmayla birlikte bunun artık geçersiz olduğunu söylüyor.

Savcılar ve Hunter Biden’ın avukatları arasında varılan anlaşma, eski Başkan Donald Trump tarafından atanan ABD Bölge Yargıcı Maryellen Noreika’nın Temmuz ayında bazı soru işaretlerini gündeme getirmesinin ardından bozulmuştu.

Hunter Biden şirket faaliyetleri sebebiyle de federal savcılar tarafından soruşturuluyor.

ABD Adalet Bakanlığı’ndan konuya ilişkin bir açıklama gelmedi.

Hunter Biden’la ilgili iddianame olasılığı Temsilciler Meclisi’nde Cumhuriyetçiler’in Başkan Biden’ın başkan yardımcısı olduğu dönemde oğlunun yurtdışındaki şirket faaliyetlerinde rol oynadığına ilişkin kanıtlanmamış iddialarla ilgili olası bir azil sürecine hazırlandığı döneme de rastladı.

Cumhuriyetçiler Hunter Biden’ın mali işleri ve babası Joe Biden arasında doğrudan bağlantı kurmaya çalışsa da, bugüne kadar Başkan Biden’ın başkan yardımcısı olduğu dönemde oğlunun şirket işlerine dahil olduğuna ilişkin bir delil sunamadı.

Beyaz Saray avukatlarıysa konuya ilişkin soruları Hunter Biden’ın şahsi avukatlarına yönlendirdi.

Forum

STÜDYO VOA

Beyaz Saray’da kritik toplantı: Biden İngiltere Başbakanı Starmer ile görüştü - 13 Eylül
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG