Erişilebilirlik

ABD Dışişleri Müsteşar Vekili John Bass Türkiye'ye gidiyor


ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre Müsteşar Vekili John Bass, Ankara'da Türk hükümetinin üst düzey yetkilileriyle biraraya gelerek, bölgede barış ve istikrarı desteklemek üzere birlikte çalışma çabalarını ele alacak.
ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre Müsteşar Vekili John Bass, Ankara'da Türk hükümetinin üst düzey yetkilileriyle biraraya gelerek, bölgede barış ve istikrarı desteklemek üzere birlikte çalışma çabalarını ele alacak.

ABD Dışişleri Bakanlığı, İdari İşler Müsteşarı ve Siyasi İşler Müsteşar Vekili John Bass'in Pakistan'ın başkenti İslamabad'ın ardından Ankara'yı ziyaret edeceğini açıkladı.

İki ülke için ziyaret tarihlerinin 14-18 Eylül olarak yer aldığı açıklamaya göre Bass, Ankara'da Türk hükümetinin üst düzey yetkilileriyle biraraya gelerek, bölgede barış ve istikrarı desteklemek üzere birlikte çalışma çabalarını ele alacak. Bass’in görüşmelerede ABD-Türkiye ilişkilerinin ne kadar güçlü olduğunun altını çizeceği de kaydedildi.

Bass en son Nisan'da Türkiye'ye gitmişti

2014-2017 yılları arasında ABD'nin Ankara Büyükelçisi olarak görev yapan Bass, son olarak Ankara'yı 15-16 Nisan 2024 tarihlerinde ziyaret etmiş ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile görüşmüştü.

Görüşmede terörle mücadele, son bölgesel gelişmeler, Gazze'deki durum, Suriye'deki gelişmeler, Ukrayna’daki son durum ve Karadeniz güvenliği gibi konuların yer aldığı bildirilmişti.

Bass da Fidan'la yaptığı görüşmeden sonra paylaştığı X mesajında, “Türkiye, en önemli bölgesel ve küresel konularda iletişim ve işbirliği içinde olduğumuz kilit bir müttefik ve ortaktır. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile Gazze'deki sivillerin ve yardım görevlilerinin güvenliğinin kritik önemi, Ukrayna'nın demokrasi ve özgürlüğüne destek, terörle mücadelede işbirliğinin derinleştirilmesi ve NATO'nun hepimizi nasıl daha güvenli ve birlik içinde kıldığı konularını ele aldık” demişti.

ABD Dışişleri Bakanlığı’nın açıklamasına göre John Bass İslamabad'da da Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı İshak Dar ve Genelkurmay Başkanı General Asim Munir ile biraraya geldi.

Açıklamaya göre görüşmede terörizm ve şiddet içeren aşırıcılıkla mücadele de dahil olmak üzere ekonomik ve güvenlik konularında ikili işbirliğinin genişletilmesine yönelik yaklaşımlar ile bölgesel istikrar ve refahın teşvik edilmesinin önemi ele alındı.

Forum

STÜDYO VOA

ABD’nin İsrail’in Hizbullah’a yönelik saldırısından haberi yok – 18 Eylül
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG