Erişilebilirlik

Rusya'nın Dnipro'ya Saldırısında Can Kaybı Artıyor


Rusya’nın fırlattığı bir füze Ukrayna’nın Dnipro kentinde bir apartmanı vurdu. Çöken 9 katlı apartmanda en az 23 kişi hayatını kaybetti. Yetkililer Rusya’nın bir kez daha ülkenin değişik noktalarındaki enerji tesislerini hedef aldığını açıkladı.

Dnipro Belediye Başkanı enkazdan canlı bulma umudunun çok az olduğunu, 40 kişinin hala kayıp olduğunu belirtti.

Ukrayna Enerji Bakanı German Galushchenko yaptığı açıklamada, Rusya saldırısının bölgenin önemli enerji tesislerini hedef aldığı ve önümüzdeki günlerde sorunlar yaşanacağını söyledi.

Füzelerin hedefi olan apartmandan 15 kişinin de enkaz altından kurtarıldığı açıklandı. Dnipro Belediye Başkanı Borys Filatov saldırının ardından yaptığı açıklamada “Trajedi. Yıkılan binanın olduğu yere gittim. Tüm enkazı gece boyu çalışıp kaldıracağız” dedi.

Bölge Valisi de apartmanın çökmesi nedeniyle 6’sı çocuk en az 27 kişinin yaralandığını halen daha enkaz altında kurtarılmayı bekleyen kişiler olduğunu söyledi.

Füze saldırısı sonrası çevredeki bazı araçların da alev aldığı itfaiyenin yanan araçları da söndürmeye çalıştığı bölgeden yoğun dumanlar yükseldiği belirtiliyor.

Ukraynalı yetkililer Rusya’nın Cumartesi günü düzenlediği füze saldırılarında ayrıca Kharkiv ve Lviv’de de kritik öneme sahip alt yapı tesislerinin hedef alındığını açıkladı. Saldırıların ardından Kharkiv’de elektrik kesintisi yaşandığı Lviv’de de hem elektrik hem de su kesintileri yaşandığı belirtiliyor.

Başkent Kiev’in askeri yönetiminden sorumlu yöneticisi Serhiy Popko, şehrin hava savunma sistemi sayesinde kritik altyapı tesislerine saldırının önlendiğini söyledi.

Rusya’nın son füze saldırıları öncesinde Kiev ve Khrakiv’de siren seslerinin duyulduğu belirtiliyor. Başkent Kiev ve çevresinde son saldırıda ölen ya da yaralanan olmadığı ancak şehrin yakınlarındaki bir bölgede bazı evlerin hasar gördüğü açıklandı.

Ukrayna enerji şirketi Ukrenergo, elektrik alt yapısı zarar gören bölgelere yeniden enerji temin edebilmek adına süratle çalışmalara başlandığını açıkladı.

Ukrayna’da sert kış koşulları nedeniyle özellikle elektrik kesintileri halk için hayati sorunlar yaratıyor.

STÜDYO VOA

ABD’nin İsrail’in Hizbullah’a yönelik saldırısından haberi yok – 18 Eylül
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG