Erişilebilirlik

Özdağ Soylu’yu Hedef Aldı: “Hesap Soracağız”


Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu partisi ve parti yöneticileriyle ilgili O. D. isimli bir şahıs aracılığıyla yasadışı istihbarat çalışması yapmakla suçlayarak, “Sosyal medya teröristleri ile işbirliği yapan bir İçişleri Bakanı ve EGM var” tepkisini gösterdi.

Özdağ bugün TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, Soylu’yla arasında geçmişte Suriyeliler, göç sorunu ve siyaset-mafya ilişkisi bağlamında yaşanan polemiklere ve karşılıklı suçlamalara bir yenisini daha ekledi. Özdağ, sosyal medyada kendisi ve Zafer Partisi yöneticileri aleyhinde paylaşımları gerekçesiyle O.D. isimli şahıs hakkında açtıkları dava süreci üzerine açıklamalarda bulundu.

Dava dosyası itibariyle O.D. isimli şahsın, “Sayın Soylu’ya istihbari bilgi akışı sağladım” ifadesi verdiğini söyleyen Özdağ, “Zafer Partisi, bunun hesabını bu sosyal medya teröristinden, bu sosyal medya teröristini tetikleyen, bize saldırtan Süleyman Soylu’dan, Süleyman Soylu’nun yanındaki o devlet görevlisi kılıklı adamlardan soracak” diye konuştu.

Özdağ Soylu’yu Hedef Aldı: “Hesap Soracağız”
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:03:52 0:00

Zafer Partisi’nin kurucularından Adem Taşkaya’nın O.D. ile ilgili bir dava açtığını kaydeden Özdağ, “Çünkü bu zat hem Adem Taşkaya’ya hem bana hem de Zafer Partisi’nin önde gelen isimlerine aylarca en ahlaksız iftiraları attı. Ahlaksızca, alçakça, psikopatça saldırılar yaptı Twitter üzerinden. 10 yaşındaki oğlumun fotoğraflarını yaydı ve onunla ilgili suç duyurularında bulunacağını, polise ihbarlarda bulunacağını söyledi. Partimizin önde gelen isimlerinin namuslarıyla ilgili ahlaksızca açıklamalar yaptı sosyal medya üzerinden ve kendisiyle ilgili bu dava açılınca, Emniyet İstihbarat için çalıştığını anlatmış. İçişleri Bakanı ile ve İstihbarat Dairesi’yle ilintili olduğu mahkeme dosyasına girmiş ve bu konuda herhangi bir açıklama veya itiraz ne İçişleri Bakanlığı tarafından ne de Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılmamış görünüyor” bilgisini verdi.

Devamında O.D. isimli şahsın dava sürecine ilişkin savcılığa verdiği dilekçeyi anlatan Özdağ, “Bu şahıs, dilekçede diyor ki ‘Bu davaya takipsizlik kararı verilmesi gerekir. Cumhurbaşkanımızın sözü var. Yargıyla sorunu olan bize başvursun dedi. Külliyeye giderek şikayette bulunacağım. Ön görüşme yaptım.’ Bunun üzerine dosyada, tanık bile dinlenmeden, duruşma yapılmadan beraat kararı verildi” açıklaması yaptı.

Özdağ, Zafer Partisi aleyhine istihbarat çalışmasında bulunduğu dava dosyasına girmesine rağmen O.D.’ye beraaat kararı verilmesini eleştirerek, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya seslendi.

Özdağ, “Eğer bu adam bir yalancıysa ve sizin de adınızı karıştırıyorsa çıkın, ahlaksız bir yalancı olduğunu, iftira attığını kamuoyuna açıklayın ve kendisiyle ilgili dava açın. Eğer bunları yapamıyorsanız dava dosyasına geçen bütün beyanların doğru olduğunu kabul edersiniz. Türkiye’de siyaset yapmak, Süleyman Soylu’nun İçişleri Bakanı olduğu, AKP’nin iktidarda olduğu bir Türkiye’de böyle oluyor. 10 yaşındaki çocuğunuz üzerinden size saldırıyorlar. Bunu da kim yaptırıyor? Soylu yaptırıyor. Süleyman, bak, benim seninle çok kavgam oldu ama hiçbir zaman seviyeyi düşürmedim. Akrabaların, oğlun üzerinden sana herhangi bir ithamda bulunmadım. Üstelik senin oğlun 10 yaşında da değil. Üstelik senin oğlunla ilgili o kadar çok ifade, o kadar kriminal açıklama var ki yakışmaz diye yapmadım. Ayıp değil mi? 10 yaşındaki çocuk üzerinden, siyasette saldırılır mı? Devletin istihbarat yetkilileri bu işler için kullanılır mı? Böyle ahlaksız heriflerle nasıl iş birliği yaparsınız? Yalansa çıkın söyleyin. Yalan olmadığı için şimdiye kadar ağzınızı açıp konuşamadınız. Mahkeme dosyalarında bunlar duruyor ve ağzınızı açmıyorsunuz. Bunun hesabını soracağız. Bu, burada kalmayacak” diye konuştu.

STÜDYO VOA

Adams soruşturmasında sorgulanacak yeni Türk işadamları var mı? – 30 Eylül
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG