Erişilebilirlik

Mogadişu’da Otel Saldırısı: En az 10 Ölü


Somali'nin başkenti Mogadişu'daki bir otele düzenlenen saldırıda en az 10 kişinin öldüğü çok sayıda kişinin yaralandığı bildiriliyor. Haberlere göre, El Şebab militanları tarafından yapılan saldırıda vali yardımcısı öldü, başbakan yardımıcısıyla ulaştırma bakanı yaralandı

Somali’nin başkenti Mogadişu’da bomba yüklü bir aracı havaya uçuran aşırılık yanlısı El Şebab militanları, daha sonra bir otel içinde çatışmaya girdi.

Amerika’nın Sesi Mogadişu muhabiri, ilk patlamanın başkentteki Ulusal Tiyatro binasının hemen yanındaki bir otelde misafirlerin kıldığı Cuma namazının hemen ardından duyulduğunu haber verdi. Muhabire göre, hemen ardından ikinci bir patlama olduğu ve ardından silah sesleri gelmeye başladı.

Somalili yetkililer, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği saldırılarda Başbakan Yardımcısı Muhammet Ömer Arte ile Ulaştırma ve Havacılık Bakanı Ali Ahmet Jama Jangali’nin de yaralandıklarını açıkladı.

Güvenlik Birimleri Sözcüsü Kasım Ahmet Roble, bomba yüklü aracın Cuma namazı sırasında otele yaklaştığını söyledi. Yetkililer, saldırının zanlılarıyla ilgili otel çalışanlarından bilgi aldı.

Saldırının yapıldığı otelde kalanlar arasında üst düzey devlet görevlileri, bakanlar ve parlamento üyeleri bulunuyor.

Mogadişu Vali Yardımcısı Muhammet Aden Güled’in saldırıda öldüğü bildirildi.

El Şebab’ın son yıllarda Somali’de devlet memurları ve sivillere yönelik saldırılarında artış gözleniyor.

Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmut, saldırıyı üstlenen El Şebab örgütünü ve yaptıkları zulmü kınadığını açıkladı.

STÜDYO VOA

Sivrisinekten bulaşan ölümcül hastalıklar hakkında neler biliniyor? – 29 Ağustos
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG