Erişilebilirlik

Kadın Milli Voleybol Takımı’nın 2024 Paris yarı finalinde rakibi İtalya


İtalya, dün Sırbistan'ı 3-0 yenerek, yarı finale yükseldi. Türkiye-İtalya maçı yarın oynanacak.
İtalya, dün Sırbistan'ı 3-0 yenerek, yarı finale yükseldi. Türkiye-İtalya maçı yarın oynanacak.

Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2024 Paris Olimpiyat Oyunları yarı finalinde, grupta yenildiği tek takım İtalya ile oynayacak.

South Paris Arena'da oynanan çeyrek final karşılaşmalarının ardından yarı finale yükselen takımlar belli oldu.

Rakibi Çin’i 3-2 yenerek yarı finale yükselmeyi başaran Kadın Milli Voleybol Takımı yarı finalde, C Grubu’nda 3-0 yenildiği, filenin güçlü isimlerinden İtalya'yla eşleşti.

Yine dün oynanan Sırbistan-İtalya çeyrek final maçını 3-0 kazanan İtalya, A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın yarı finaldeki rakibi oldu. Türkiye-İtalya maçı, 8 Ağustos Perşembe günü TSİ 21.00'de oynanacak.

Aynı gün, ABD voleybol takımı da Brezilya ile yarı final oynayacak.

Eda Erdem: “Kim çıkarsa çıksın, artık sadece kazanmamız gerekiyor”

İtalya ihtimalinin sorulması üzerine gazetecilere açıklama yapan takım kaptanı Eda Erdem, “Uzun zamandır çeyrek finallerde kaçırıyorduk. Şimdi ilk dörtteyiz. İnanılmaz bir duygu. Bundan sonra rakibimizin İtalya ya da başka birisinin olması hiç fark etmez. Bundan sonra kazanmak zorundasınız. Yarı finalin mutluluğu var şu an, ama bunun devamını getirmek istiyoruz” dedi.

Santarelli: “Bu madalyayı Türk halkı için istiyorum”

Milli takımın İtalyan antrenörü Daniele Santarelli de, İtalya maçı öncesi, “Ben madalya istiyorum. Şimdi mutlu olabiliriz. Dünyanın en iyi dört takımından biriyiz. Bu çok önemli. Umarım maçtan keyif aldılar. Biliyorum bizimle birlikteler. Hissediyorum desteklerini. Biliyorum ki Türk halkı için spor, sadece spor değil, çok daha fazlası. Ve bu madalyayı onlar için istiyorum. Ben yarı finalden daha fazlasını istiyorum. Bu ülke için çok özel bir şey yapmak istiyorum. Türkiye'ye madalyayla dönmek istiyorum. Herkesle beraber bunu kutlamak istiyorum. Bu gerçekten benim için hayal” diye konuştu.

Paris’e madalya alma kararlılığı ile geldiklerini anlatan Santarelli, “Bizim için olimpiyat madalyası büyük bir rüya. Bu yolda çok daha iyi oynamak istiyoruz. Yarı finalde Sırbistan ya da İtalya ile karşılaşacağız. İki takımın da inanılmaz oyuncuları var. İyi oynamamız gerekecek ve kolay olmayacak” dedi.

Türkiye’nin üçüncü madalyası güreşten

Türkiye’nin voleybol, boks, güreş ve atletizm dallarında madalya umudu sürerken, olimpiyatların onuncu gününde Milli güreşçi Buse Tosun Çavuşoğlu, Türkiye’ye üçüncü madalyayı kazandırdı.

Çavuşoğlu, kadınlar 68 kg'da Kuzey Koreli Sol Gum Pak'ı 4-2 yenerek bronz madalya kazandı. Champ de Mars Arena'da yapılan müsabakalarda Çavuşoğlu, dün ilk turda yenildiği ABD'li Amit Elor finale çıkınca repesajda mücadele etme hakkı kazanmıştı. Milli güreşçi repesajdaki ilk maçında Polonyalı Viktorya Choluj'u yendi.

Türkiye, 2024 Paris'te daha önce atıcılıkta Yusuf Dikeç ve Şevval İlayda Tarhan'dan oluşan takım ile 10 metre havalı tabanca karışık kategorisinde gümüş, okçulukta Mete Gazoz, Muhammed Abdullah Yıldırmış ve Ulaş Berkim Tümer'den oluşan Klasik Yay Erkek Milli Takımı ile de bronz madalya kazanmıştı.

2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda milli atlet Berke Akçam, erkekler 400 metre engelli repesaj yarışında 48,72'lik derecesiyle serisini ilk sırada bitirerek yarı finale yükseldi.

Buse Naz Çakıroğlu, olimpiyat şampiyonluğu için 9 Ağustos Cuma akşamı Çinli Yu Wu ile karşılaşacak.
Buse Naz Çakıroğlu, olimpiyat şampiyonluğu için 9 Ağustos Cuma akşamı Çinli Yu Wu ile karşılaşacak.

Kadın sporcuların bokstaki başarısı: Buse Naz finalde

Olimpiyatlarda yalnızca voleybolda değil, Türk kadın sporcuların boks ve güreşte de sergiledikleri başarılı performans dikkat çekti.

Milli boksör Buse Naz Çakıroğlu, kadınlar 50 kg yarı final maçında Filipinler'den Aira Villagas'ı 5-0 yenerek finale yükseldi.

Ringe gülümseyerek ve koşarak çıkan, rakibinin darbelerinden kıvrak ayak hareketleriyle kaçmayı başaran ve vurduğunda da hedefi mutlaka tutturan özel bir stil ile tüm dikkatleri üzerine çekti. VOA Türkçe’nin “Ringde adeta dans ediyorsunuz, boksa estetik katıyorsunuz” sorusuna, Çakıroğlu, “Herkesin bir stili var. Bu da benim kendi stilim. Ben böyle dövüşüyorum. Umarım sonuç almaya devam ederiz” yanıtını verdi.

Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç de, “Karşılaşmaları izliyorum. Sporcular, bizim kızlarımızın stilini taklit ediyor. 2020 Tokyo Olimpiyatları’ndan bu yana boksta bir Türk ekolü oluştu. Ve bu ekol, bu olimpiyatlarda iyice yerleşti. Kızlarımız ile gurur duyuyorum” dedi.

Buse Naz Çakıroğlu, olimpiyat şampiyonluğu için 9 Ağustos Cuma akşamı Çinli Yu Wu ile karşılaşacak.

Forum

STÜDYO VOA

Trump’a ikinci suikast girişimi – 16 Eylül
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG