Erişilebilirlik

Alman Futbol Takımlarından Terör İptali


Yıllardır dünyanın en prestijli futbol takımlarının devre arasında kamp için tercih ettiği Antalya Belek’teki otel ve futbol tesislerinin müdavimleri sayılan Alman futbol kulüpleri Ocak ayı için planladıkları kış kamplarını iptal etti. Alman basınında çıkan haberlere göre birçok takım terör korkusu ve ülkedeki siyasi gerilim nedeniyle baştan rezervasyon yapmamayı tercih ederken, bazı takımlar ise geçen pazar akşamı Beşiktaş’ta yaşanan terör saldırısından sonra Türkiye planlılarını iptal etme kararı aldı.

Spor sayfalarında yer alan haber ve yorumlarda, Belek’e gitmeme kararının toplu bir boykot olarak değerlendirilmediği, takım yönetici ve oyuncularının terör endişesinden başka ülkeleri tercih ettikleri belirtiliyor. Geçen kış devre arasında Bundesliga ve diğer liglerden toplam 16 takımın hazırlık kamplarını Belek ve çevresindeki lüks otellerde kurduğu, bu sene ise sadece sadece üçüncü lig takımı Rot-Weiß Erfurt’un Belek’e gideceği de haber veriliyor. Konuyla ilgili bilgilere göre, bir diğer üçüncü lig takımı olan FSV Zwickau Beşiktaş saldırısı sonrasında iptal kararı alan son takım oldu. Devre arası kampları konusunda uzmanlaşmış seyahat acentası olan Alman milli takımı eski kalecisi Dieter Burdenski’nin konuyla ilgili değerlendirmesine göre, Belek’deki tesislerde kamp masraflarının diğer ülkelere kıyasla daha az olmasına futbol camiası yaşanan gelişmeler nedeniyle Türkiye’ye gitmekten çekiniyor.

Deniz ve güneş turizmine bağlı kalmak istemeyen Antalya’daki işletmeler, yıllardır turizmde ‘ölü sezon’ olarak bilinen kış döneminde futbol başta olmak üzere çeşitli spor takımlarına yönelik özel hizmet veriyor. Antalya’nın özellikle Belek bölgesindeki turistik tesislerde 120’ye yakın futbol sahası bulunuyor, spor tesisi yatırımlarının ise 100 milyon Euroyu aştığı tahmin ediliyor. Devre arası turizminin en iyi olduğu 2013 sezonunda yerli ve yabancı 1300 kulübün kamp tercihini bu bölgede yaptığı biliniyor. Spor uzmanları ortalama 40’ar kişilik futbolcu, teknik heyet, malzemeci ve yöneticiden oluşan kafilelerle Antalya’da kamp yapan kulüplerin, geçen yıllarda turizm ekonomisine katkısını en az 50 milyon Euro olarak tanımlıyor. Futbol kulüpleri Belek’te yeni devre hazırlıklarının yanısıra, aynı zamanda turnuvalara da katılıyor ve oyuncu transferlerini görüşüyorlardı.

STÜDYO VOA

Adams soruşturmasında sorgulanacak yeni Türk işadamları var mı? – 30 Eylül
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG