Erişilebilirlik

Diyarbakır’da arazi kavgası: 9 ölü


Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde arazi nedeniyle aralarında gerginlik bulunan iki ailenin üyeleri silahlarla çatıştı. Çatışmada 9 kişi öldü, 2 kişi de yaralandı.

Olay Serçeler Köyünde yaşayan iki aile arasında bugün meydana geldi. Tartışma iki ailenin üzerinde hak iddia ettiği 200 dönümlük bir arazi nedeniyle başladı.

VOA Türkçe’nin görgü tanıklarından edindiği bilgiye göre, kavga eden iki aile arasındaki husumet iki yıldan beri sürüyordu. Bugün tarlaya buğday hasadı için giden taraflardan biri, husumetli olduğu diğer aileyle karşılaştı. Önce tartışan taraflar ardından kavga etmeye başladı.

Uzun namlulu silahların da kullanıldığı kavgada 9 kişi hayatını kaybetti. VOA Türkçe’nin sağlık ekiplerinden aldığı bilgiye göre, olayda 2 kişi de yaralandı. Kavgaya jandarma birlikleri müdahale etti. Köyü ablukaya alan jandarma, kavgaya karışanları yakalamaya çalışıyor ve köyün üzerinde helikopterlerle devriye uçuşları yapıyor.

Kavga sırasında ateşe verilen tarladaki yangın ise uzun süre söndürülemedi.

Diyarbakır Valiliği: "Olaya karışan kişilerin yakalanması için çalışmalar sürüyor"

Olayla ilgili Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Bismil ilçemizin Serçeler Mahallesinde iki aile arasında, geçmişte yaşanan arazi anlaşmazlığına dayalı husumet nedeniyle bu sabah silahlı kavga meydana gelmiştir" denildi.

Olaya karıştığı değerlendirilen bir araç ve içindekilerin yakalanması yönünde çalışmaların devam ettiğini belirten Valilik, "Olayda kullanılan silahlar ele geçirilmiş olup, güvenlik güçlerimizce karadan ve havadan geniş çaplı güvenlik önlemleri alınmıştır" açıklamasında bulundu.

STÜDYO VOA

Beyaz Saray’da kritik toplantı: Biden İngiltere Başbakanı Starmer ile görüştü - 13 Eylül
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG