Erişilebilirlik

ABD’den İran Bağlantılı Şirketlere Yeni Yaptırım


ABD Maliye Bakanlığı
ABD Maliye Bakanlığı

ABD Maliye Bakanlığı İran bağlantılı nakliye ve petro-kimya şirketlerine yeni yaptırım açıkladı. Güncellenen yaptırım listesinde yer alan iki şirketin merkezi Çin’de.

Yeni açıklanan yaptırımlar, ABD’nin 2018 yılında İran’ın petrol, bankacılık ve ulaşım sektörünü hedef alan yaptırımları yeniden uygulamaya koyduğu kararname kapsamına giriyor.

ABD Maliye Bakanlığı bünyesindeki Yabancı Varlıkların Kontrolu’nun (OFAC) yaptırım listesine eklenen şirketler arasında İran’ın Buşehr Petrokimya Şirketi ve Şiraz Petrokimya Şirketi bulunuyor.

Yaptırım listesine alınan Global Marine Ship Management ve Shanghai Xuanrun adlı nakliye şirketlerinin merkezlerinin Çin’de bulunduğu dikkat çekiyor.

Yaptırım uygulanan bir diğer şirket de merkezi Birleşik Arap Emirlikleri’nde bulunan Swedish Management CO SA.

ABD Maliye Bakanlığı’nın resmi internet sitesinde yer alan güncellenmiş listeye göre 20 nakliye gemisi de yaptırımlarla hedef alındı.

Petrol ve kimyasal ürün taşıdığı belirtilen bu nakliye gemilerinin Çin, Vietnam, Togo, Hong Kong, Panama, Tuvalu bandıralı oldukları kaydedildi.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken da güncellenen yaptırımlara ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, İran’ın enerji ihracatını ciddi şekilde azaltma konusunda kararlı olduklarını vurguladı.

Blinken yaptırım listesine alınan şirket ve gemilerin ABD’de bulunan tüm malvarlıklarının bloke edileceğini kaydetti ve bu şirketlerle iş yapan kişilerin dolaylı yaptırımların hedefi olabileceği uyarısında bulundu.

STÜDYO VOA

Beyaz Saray’da kritik toplantı: Biden İngiltere Başbakanı Starmer ile görüştü - 13 Eylül
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG