Erişilebilirlik

CANLI BLOG: Deprem Bölgesinde Hassas Aramalar Sürüyor Kurtuluş Haberleri Gelmeye Devam Ediyor

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından can kaybı 31 bin 974 kişiye ulaştı. Ekipler enkazlarda hassas cihazlarla çalışmaları sürdürürken, bazı kentlerden mucize kurtuluş haberleri gelmeye devam ediyor

05:35 6.2.2023

Türkiye'nin güneydoğusundaki depremin büyüklüğünü AFAD 7,4 olarak açıkladı

Türkiye’nin güneydoğusu şiddetli bir depremle sarsıldı. Amerikan Jeolojik Araştırmalar Merkezi (USGS) depremin büyüklüğünü 7,8 ve merkez üssünü Gaziantep’in Nurdağı ilçesinin 23 km doğusu olarak bildirdi.

USGS, depremin merkez üssünün Gaziantep'e 33 kilometre, Nurdağı ilçesine de 26 kilometre civarında mesafede olduğunu belirtti. USGS'e göre deprem yerin 18 kilometre derinliğinde meydana geldi.

Alman Jeobilimler Araştırma Merkezi GFZ’ye ise depremin büyüklüğünü 7,7 olarak verdi.

Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD) ise depremin Kahramanmaraş ilinin Pazarcık ilçesinde saat 04.17'de meydana geldiğini, 7,4 büyüklüğünde olduğunu belirtti. AFAD, depremin yerin 7 kilometre derinliğinde meydana geldiğini kaydetti.

AFAD'in internet sitesinde yer alan bilgiye göre, en büyüğü Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde 6,6 büyüklüğünde olmak üzere artçı depremler oldu.

http://dlvr.it/Shzp9T

05:37 6.2.2023

Depremde binalar yıkıldı, halk sokaklara çıktı

Diyarbakır'da bazı yapılar yıkıldı. Depremin şiddeti nedeniyle halk sokaklara fırladı. Bölgede artçı sarsıntıların meydana geldiği bildiriliyor.

Diyarbakır

Gaziantep

05:38 6.2.2023

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, "Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve ülkemizin pek çok yerinde hissedilen depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. İlgili tüm birimlerimiz AFAD koordinasyonunda teyakkuz halindedir" dedi.

Erdoğan, “Depremden etkilenen bölgelere arama kurtarma ekiplerimiz ivedilikle sevk edilmiştir. İçişleri ve Sağlık Bakanlığımız, AFAD, Valiliklerimiz ve diğer tüm kurumlarımız çalışmalarına hızla başlamıştır. Biz de yaşanan deprem sonrası başlatılan çalışmaları koordine ediyoruz. Yaşadığımız bu felaketi inşallah hep birlikte en kısa sürede ve en az hasarla atlatmayı temenni ediyor, çalışmalarımızı sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı.

05:38 6.2.2023

Soylu: "Uluslararası yardımı da içeren bir alarm ortaya koyduk"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da, uluslararası yardımı da içeren 4. seviye alarm duyurusunda bulunduklarını açıkladı.

Canlı yayında konuşan İçişleri Bakanı Soylu, "Bütün ekiplerimiz deprem bölgesine hareket halindeler" dedi. AFAD'da olduklarını ve çalışmaları koordine ettiklerini belirten Soylu, kurtarma ekipleri ve kargo uçaklarının etkilenen bölgelere doğru hareket ettiğini söyledi. Soylu, deprem nedeniyle 4. seviye alarm verildiğini de açıkladı. Bu alarm seviyesi ile Türkiye, deprem sonrası geniş çaplı uluslararası yardım alabilecek.

Kahramanmaraş, Hatay, Osmaniye ve Adıyaman'ın depremden daha çok etkilendiğini ifade eden Soylu, bölgede yıkılan binaların olduğunu kaydetti.

Bakan Soylu, AFAD merkezinden yaptığı açıklamada 22 artçı deprem olduğunu açıkladı, depremden etkilenen illeri şöyle sıraladı: Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep, Osmaniye, Adana, Şanlıurfa, Diyarbakır, Kilis, Adıyaman ve Malatya.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar Habertürk'e yaptığı açıklamada, kentte aralarında 14 ve 17 katlı iki binanın da olduğu toplam 3 apartmanın yıkıldığını açıkladı.

Daha fazla

XS
SM
MD
LG