Erişilebilirlik

CANLI BLOG: Deprem Bölgesinde Hassas Aramalar Sürüyor Kurtuluş Haberleri Gelmeye Devam Ediyor

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından can kaybı 31 bin 974 kişiye ulaştı. Ekipler enkazlarda hassas cihazlarla çalışmaları sürdürürken, bazı kentlerden mucize kurtuluş haberleri gelmeye devam ediyor

05:39 6.2.2023

Binalara kesinlikle girilmemeli uyarısı

Kızılay Başkanı Kerem Kınık da aynı yanında, artçı sarsıntılar olduğunu vurgulayarak, binalara eşya almak için kesinlikle girilmemesi gerektiği uyarısında bulundu.

Kınık, "Mobil tırlar, aşevleri ve ekiplerimiz bölgeye intikal ediyor. Beslenme, çadır ve kan ihtiyacı için bölgeyi tarıyoruz. Tüm ekiplerimiz bölge için seferber" diye konuştu.

AKP Kahramanmaraş milletvekili Mahir Ünal da NTV canlı yayınında yaptığı açıklamada, depremin şiddetinin çok fazla olduğunu ve 7 ilde hissedildiğini söyledi. Ünal, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun son durumu AFAD genel merkezinde takip ettiğini belirtti.

CHP Kahramanmaraş milletvekili Ali Öztunç da, çok sayıda yıkım olduğunu ve yardım talebi bilgisi geldiğini dile getirdi.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun da, Twitter üzerinden, "Halihazırda tüm çalışmalar AFAD koordinasyonunda sürdürülmektedir. Yaşanan felaket ile alakalı AFAD başta olmak üzere resmi kuruluşların bilgilendirmelerinin takip edilmesi önem arz etmektedir" açıklamasını paylaştı.

05:40 6.2.2023

Deprem Suriye ve Lübnan'da da hissedildi

Bu arada Reuters haber ajansı, depremin Suriye ve Lübnan'da da hissedildiğini, Suriye'nin kuzeybatısında çok sayıda binanın yıkıldığını ve insanların enkaz altında mahsur kaldığını bildirdi.

Suriye Sivil Savunma kurumunun acil durum ilan ettiği bilgisi verildi.

06:04 6.2.2023

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar bölgeye gidiyor

Milli Savunma Bakanlığı deprem faaliyetlerinin koordinasyonu için Afet Acil Durum Kriz Merkezi oluşturularak faaliyetlere başladığını açıkladı.

Bakanlığın Twitter hesabından paylaşılan açıklamada, "TSK İnsani Yardım Tugayı unsurları ile AFAD talepleri kapsamında nakliye uçakları göreve hazırdır. Taleplerin karşılanması için koordinasyona başlanmıştır." denildi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın da beraberinde Genelkurmay Başkanı ve Kara Kuvvetleri Komutanı ile bölgeye gittiği belirtildi.

06:10 6.2.2023

Elon Musk'a depremin ardından Starlink uydu sorusu

Twitter'da bir kullanıcı SpaceX'in sahibi Elon Musk'a depremin ardından bölgede iletişim sıkıntısı yaşandığını belirterek Starlink uydularıyla yardımcı olup olamayacağını sordu. Musk soruya verdiği yanıtta Starlink'in Türk hükümeti tarafından henüz onaylanmadığını, onay gelir gelmez SpaceX'in uydu gönderebileceğini belirtti.

Daha fazla

XS
SM
MD
LG