Erişilebilirlik

CANLI BLOG: Deprem Bölgesinde Hassas Aramalar Sürüyor Kurtuluş Haberleri Gelmeye Devam Ediyor

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından can kaybı 31 bin 974 kişiye ulaştı. Ekipler enkazlarda hassas cihazlarla çalışmaları sürdürürken, bazı kentlerden mucize kurtuluş haberleri gelmeye devam ediyor

18:23 14.2.2023

Kılıçdaroğlu: “Seçimler Zamanında Yapılacak”

“Türkiye, cumhurbaşkanlığı seçimi ile genel seçimleri zamanında mı yapacak yoksa seçimler ertelenecek mi?” Kahramanmaraş depremleriyle sarsılan Türkiye’de son birkaç günde siyasetin ana gündem maddelerinden biri bu soru.

VOA Türkçe’nin görüştüğü anayasa hukukçuları, Anayasa’nın 78. maddesince “savaş hali” dışında seçimlerin ertelenmesinin mümkün olmadığını söylüyor.

Ancak onlarla hemfikir olmayanlar da var.

18:03 14.2.2023

Ukraynalı Ekip Hatay’da 205 Saat Sonra Bir Kadını Enkaz Altından Kurtardı

Reuters haber ajansının CNN Türk’e dayandırarak bildirdiği habere göre Ukraynalı bir kurtarma ekibi, Hatay’da 205 saat sonra bir kadını enkaz altından kurtarmayı başardı.

Böylelikle depremden sekiz gün sonra bugün Hatay’da enkazdan sağ çıkarılanların sayısı yediye yükseldi.

17:22 14.2.2023

Stoltenberg Türkiye'nin NATO Daimi Temsilciliği'nde Taziye Defterini İmzaladı

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Türkiye'nin NATO Daimi Temsilciliği ofisini ziyaret ederek, depremde hayatını kaybedenlerin anısına açılan taziye defterini imzaladı.

Stoltenberg, mesajında, "NATO Müttefikimiz Türkiye’yle güçlü dayanışma içinde bulunuyoruz. Düşüncelerimiz, yıkıcı depremlerden sonra Türk halkıyla birlikte" ifadelerini kullandı.

16:57 14.2.2023

Kayıp ve Refakatsiz Çocuklara Ne Olacak?

Türkiye’nin 10 kentini ilçeleri ve köyleriyle birlikte etkileyen 6 Şubat depreminin ardından arama-kurtarma çalışmaları sırasında özellikle bazı küçük çocuklar sağ kurtarıldı. Ancak bu çocukların bazıları için kayıp olduğu bilgisiyle arayışlar devam ederken kimilerinin ailesine veya akrabalarına kavuştuğu görülüyor.

Türkiye’nin artçılarıyla birlikte 6 Şubat sabah 04.17’deki ilk depremle sarsıldığı o anlardan sonra 200 saati aşkın zaman geçmesine rağmen uzman ekipler “mucize” niteliğinde kurtarmalar gerçekleştiriyor. Canlı yayınlarla ekranlara taşındığı üzere başta madenci ekipleri olmak üzere ulusal ve yabancı uzman arama-kurtarma ekipleri, halen enkaz altında ses duyduklarında sağ olanları aramaya devam ediyor.

Enkaz altından sağ kurtulanlarla ilgiliyse sosyal medyada karmaşa yaşanıyor. Hali hazırda ailesi veya yakınları kavuşmuş çocuklar için halen fotoğraflarıyla "kayıp" paylaşımları yapılıyor. Ancak aileler veya sevdikleri için en acı olan, ilk saatlerde kayıp olduğu düşünülmesine rağmen sonrasında enkaz altında cansız bedenine ulaşılanlar için sosyal medyada paylaşımlara devam edilmesi. Son durumu doğrulanmış olmayan şekilde ilk saatlerde yapılmış paylaşımları yeniden paylaşma çağrısı yapan aileler, basın mensuplarına da güncel olmayan paylaşımları haberleştirmemeleri talebini iletiyor.

Daha fazla

XS
SM
MD
LG