Erişilebilirlik

CANLI BLOG: Deprem Bölgesinde Hassas Aramalar Sürüyor Kurtuluş Haberleri Gelmeye Devam Ediyor

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından can kaybı 31 bin 974 kişiye ulaştı. Ekipler enkazlarda hassas cihazlarla çalışmaları sürdürürken, bazı kentlerden mucize kurtuluş haberleri gelmeye devam ediyor

15:39 14.2.2023

Türkiye’yi derinden yaralayan deprem sonrasında enkaz şehre dönen Hatay’ın merkezi Antakya’da hayatta kalanlar, moloz yığınlarında saatlerce kurtarmayı bekledikleri sevdiklerinin, akrabalarının cenazelerini toprağa veriyor.

Şehrin yıkılan caddeleri, sokakları toz bulutu altında. Antakya Asri Mezarlığı ise selvi ağaçlarıyla, belki de gökyüzünde yıldızları görebilme olanağı olan tek yer.

Antakya Asri Mezarlığı'nda Cenazeler İçin Gece Nöbeti
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:19 0:00

Deprem sırasında selvi ağaçları sapa sağlam toprağa tutunmuş; insan yapımı mezar taşları ise kırık. Mezarlık, 6 Şubat’tan bugüne yüzlerce Hataylı'nın daha ebedi mekanı.

Antakya Asri Mezarlığı’nda son sekiz gündür onlarca yeni mezar yeri açılıyor. Mezarlıkta enkaz altında saatlerce kalanları en azından son yolculuğuna uğurlarken bekletmeme hazırlığı var.

Din görevlileri eşliğinde, farklı kent belediyelerince gönderilmiş araçlarıyla mezar taşınması ve açılmasından sorumlu personel, Hatay’a nöbet sistemiyle 24 saat mezarlıkta cenazeleri karşılıyor.

14:48 14.2.2023

Depremle İlgili Açıklanan Bilgiler Cevapsız Sorular

İZMİR — 6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli olarak yaşanan depremlerin ardından yapılan resmi açıklamalar, yıkımın büyüklüğünü gösteriyor. Ancak açıklanan bilgiler kadar cevapsız sorular da dikkat çekiyor. VOA Türkçe, şu ana kadar açıklanan resmi bilgileri ve cevap bekleyen soruları derledi.

Hatay
Hatay

Ölü ve yaralı sayısı

AFAD ölü sayısını en son 14 Şubat Salı saat 13.30 itibariyle açıkladı. Buna göre depremden etkilenen 11 ilde ölenlerin sayısı toplam 31 bin 974.

AFAD yaralı sayısıyla ilgili son bilgiyi ise kamuoyuyla en son 11 Şubat Cumartesi saat 19.30 itibarıyla paylaşmıştı. Buna göre toplam yaralı sayısı 80 bin 278.

AFAD, toplam ölü ve yaralı sayılarını açıklarken hangi ilde kaç ölü ve yaralı olduğu bilgisini kamuoyuyla paylaşmadı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 13 Şubat Pazartesi günü yaptığı açıklamada "15 bin 664'ü serviste, 3 bin 636'sı yoğun bakımda olmak üzere 19 bin 300 vatandaşımız hastanelerimizde tedavi altındadır." bilgisini verdi. Koca, afetin ilk gününden itibaren 295 bin 7 kişinin muayene edildiğini de sözlerine ekledi.

Sağlık Bakanı, açıklamasında toplam yaralı sayısıyla ilgili güncel bilgi vermedi, kaç depremzedenin hangi illerde tedavi edilmekte olduğuna değinmedi. Hizmet verilebilir durumdaki Aile Sağlığı Merkezleri'ni faaliyete geçirdiklerini, ek çözümler tesis ettiklerini de ifade eden Koca, hastaların kaçının hangi sağlık biriminde tedavisinin sürdüğünü de kamuoyuyla paylaşmadı.

Haberin devamı için tıklayın

13:16 14.2.2023

“İsrail İlk Yardım Gönderen Ülkelerden Biri Oldu”

İsrail ile ilişkilerin son dönemde normalleştiği Türkiye’ye deprem sonrası bu ülkeden çok sayıda arama-kurtarma personeli ve yardım geldi.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından İsrail, Türkiye’ye bir sahra hastanesi inşa etti, 450’den fazla arama-kurtarma ekibi çalışanını gönderdi ve bir askeri kargo uçağını tahsis etti.

İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen bugün Ankara’daydı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşmesi sonrası düzenlenen ortak basın toplantısında Çavuşoğlu, İsrail’in Türkiye’ye ilk yardım gönderen ülkelerden birisi olduğunu söyleyerek, teşekkür etti.

Haberin devamı için tıklayın

13:10 14.2.2023

Can Kaybı: 31 bin 974

Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD), Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısını 31 bin 974 olarak açıkladı. AFAD’dan yapılan açıklamada, “Bugün saat 13.30 itibariyle 31 bin 974 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. 195 bin 962 afetzede, bölgeden diğer illere tahliye edilmiştir” denildi.

AFAD depremlerdeki yaralı sayısını en son 11 Şubat’ta açıklamış, 80 bin 278 yaralı olduğunu duyurmuştu.

Daha fazla

XS
SM
MD
LG