Erişilebilirlik

Kamala Harris, seçim kampanyası için 540 milyon dolar topladı


Kamala Harris'in yürüttüğü seçim kampanyası için şimdiye kadar 540 milyon dolar topladığı açıklandı.
Kamala Harris'in yürüttüğü seçim kampanyası için şimdiye kadar 540 milyon dolar topladığı açıklandı.

Demokrat Parti’nin başkan adayı ve mevcut ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris’in, Donald Trump’a karşı yürüttüğü seçim mücadelesi için şimdiye kadar 540 milyon dolar toplandığı açıklandı.

Harris, Joe Biden’ın 21 Temmuz’da başkan adaylığından çekildiğini açıklamasının ardından geçen hafta partisinin Chicago’da yapılan ulusal kurultayıyla resmen başkan adayı olmuştu.

Demokrat Parti kampanyasından yapılan açıklamada, Harris ve başkan yardımcısı adayı Minnesota Valisi Tim Walz’ın adaylıklarını geçen haftaki kurultayda resmen kabul etmelerinin ardından bağışlarda artış olduğu bildirildi.

Kampanya başkanı Jen O'Malley Dillon dün yaptığı açıklamada, “Başkan Yardımcısı Harris'in Perşembe gecesi yaptığı kabul konuşmasından hemen önce 500 milyon dolar sınırını resmen aştık. Konuşmasının hemen ardından, lansman gününden bu yana en iyi bağış toplama saatimizi gördük” dedi.

Kamala Harris’in rakibi Donald Trump da iyi bir bağış toplayıcısı olarak biliniyor. Trump'ın kampanyası ve bağlı kuruluşları Temmuz’da kampanya için 138,7 milyon dolar topladıklarını açıkladı. Ancak bu miktar, Harris'in Beyaz Saray adaylığını açıkladığı hafta topladığı bağıştan daha az. Trump'ın kampanyası Ağustos başında elinde 327 milyon dolar nakit olduğunu bildirdi.

O'Malley Dillon, kurultay haftası boyunca yapılan bağışların neredeyse üçte birinin, ilk defa bağış yapanlardan geldiğini söyledi. İlk kez bağışta bulunanların yaklaşık beşte birinin genç seçmenlerden, üçte ikisinin ise kadınlardan oluştuğu görüldü. Bu gruplar, Harris'in 5 Kasım’da yapılacak başkanlık seçimini kazanması için ihtiyaç duyduğu kritik seçmen grupları olarak görülüyor.

Harris'in kampanyası, gönüllülerin başkan yardımcısı için verdiği destekte de artış olduğunu söylüyor. Kurultay haftası boyunca kampanyaya yardımcı olmak için yaklaşık 200 bin yeni gönüllü kaydoldu.

Forum

XS
SM
MD
LG