Erişilebilirlik

Gazetecilerden Dört Büyük Kentte Kök Hücre Kampanyası


Gazetecilerden Dört Büyük Kentte Kök Hücre Kampanyası
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:50 0:00

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS), Öykü Arin ile Türkiye’de ilik nakli bekleyen 1700 kişi için bugün kan bağışı kampanyası düzenledi.

TGS, kök hücre bağışı konusunda toplumsal duyarlılığı artırmak adına İstanbul, Ankara, İzmir, Diyarbakır ve Adana’da bir günlük kampanya düzenleyerek, 18-50 yaş aralığındaki her sağlıklı bireye kök hücre bağışında bulunma çağrısı yaptı.

İstanbul’da buluşma yeri, Çağlayan Adliyesi, Ankara’da Kızılay AVM önü, İzmir Alsancak Kızılay iş merkezi, Diyarbakır’da Yenişehir Kasaplar Durağı ve Adana’da Seyhan ilçesindeki İnönü Parkı oldu. Başkentteki bağış etkinliğine gazeteciler, aileleri ve vatandaşlar da ilgi gösterdi.

Sağlık Bakanlığı’na çağrı

TGS Ankara Şube Başkanı Esra Koçak Mayda, VOA Türkçe’ye yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanlığı’na çağrıda bulunarak bağışlanan kan örneklerinde gerekli kök hücre incelemesi yapılmasını istedi. Kocak Mayda, “Bugün Öykü Arin’ler için buradayız. Yaklaşık 1700 hasta kök hücre bekliyor ve biz de onlara destek olmak için buradayız. Biz bu olayların haberini yapan gazeteciler olarak hastalara mikrofon tutuyorduk. Ama bu sefer haber yapmak için değil belki de haber olmak belki de onlara bir şekilde kök, destek olabilmek için buradayız. Türkiye Gazeteciler Sendikası, Öykü Arin’lere destek olma kampanyasını beş ilde başlattı. Adana’da, İstanbul’da, İzmir’de, Ankara’da ve Diyarbakır’da eş zamanlı olarak kan veriyoruz. Öykü Arin’nin ismi altında tüm kök hücre bekleyen hastalara destek olmak istiyoruz. Buradan bir çağrı da Sağlık Bakanlığı’na yapmak istiyoruz çünkü hala çalışılmayı bekleyen yüzbinlerce kan var, kök hücre donörü var. Dolayısıyla bunların bir an önce çalışılmasını istiyoruz. Ayrıca buradan sadece meslektaşlarımıza değil tüm halkımıza çağrıda bulunuyoruz ve Öykü Arinlere destek olun, kökünüzde bir iyilik varsa lütfen bu iyiliği buralarda gerçekleştirin diyoruz” dedi.

Kan bağışı yaparak kampanyaya katılan gazetecilerden Cem Gurbetoğlu da, toplumsal duyarlılıkla sağlığa kavuşabilecek hastalar olduğuna dikkat çekerek, “Ben herkesi Öykü Arin gibi çocuklarımız için kök hücre bağışında bulunmaya davet ediyorum. Çaresi olan hastalıklar bunlar. Yeter ki insanlar duyarlılık göstersin kök hücre bağışında bulunsunlar ben bir kez daha herkesi kök hücre bağışında bulunmaya çağırıyorum” diye konuştu.

Kampanyaya esin kaynağı olan 4 yaşındaki Öykü Arin Yazıcı, Juvenil Miyelomonositik Lösemi (JMML) hastalığı nedeniyle kök hücre nakliyle kurtarılabilecek bir sağlık sorunuyla mücadele ediyor. Sosyal medya aracılığıyla Öykü Arin’e uyum sağlayabilecek kök hücre bağışçısına ulaşabilmek için başlatılan kampanya, benzer şekilde sağlık sorunu yaşayanlar için de umut kaynağı oldu. Öykü Arin gibi lösemi hastası çocuklar dolayısıyla Türk Kızılayı aracılığıyla kan bağışı yaparak kök hücre bağışçısı olunması için topluma seslenildi. Öykü Arin’in hikayesine ilişkin detaylı https://www.oykuarineumutol.com bilgiye erişilmesi mümkün.

  • 16x9 Image

    Yıldız Yazıcıoğlu

    Yıldız Yazıcıoğlu, 1994-1998 döneminde Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nde lisans eğitimini tamamladı. Mesleğe 1997 yılında Cumhuriyet’te stajyer olarak başladı. 1998-2000 döneminde yüksek lisans eğitimine devam etti. 2000 – Mayıs 2009 döneminde Milliyet’te mesleki kariyerini cumhurbaşkanlığı ve parlamento muhabirliği noktasına taşıdı. 2009 - 2011 yıllarında ABD’nin başkenti Washington DC’de kariyerini sürdürdü ve farklı medya kuruluşları için temsilcilik – yorumculuk görevlerini yürüttü. Bu dönemde VOA Türkçe’de eğitim aldı ve görev yaptı. Ardından Ankara’ya dönüşünde Habertürk TV’de, ArtıBir TV’de görevler üstlendi. Şu anda VOA Türkçe ekibinde görev almayı sürdürüyor.

STÜDYO VOA

Adams soruşturmasında sorgulanacak yeni Türk işadamları var mı? – 30 Eylül
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG