Erişilebilirlik

İsrail ordusu Hizbullah’ın yeni lideri olması beklenen Haşim Safiyüddin’in de öldürüldüğünü açıkladı


İsrail ordusu öldürülen Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın yerini alması beklenen Haşim Safiyüddin’in de öldürüldüğünü açıkladı, 22 Ekim 2024. (FOTO-ARŞİV)
İsrail ordusu öldürülen Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın yerini alması beklenen Haşim Safiyüddin’in de öldürüldüğünü açıkladı, 22 Ekim 2024. (FOTO-ARŞİV)

İsrail ordusu öldürülen Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın yerini alması beklenen Haşim Safiyüddin’in Ekim ayı başlarında Beyrut’un güneyindeki hava saldırısında öldürüldüğünü açıkladı.

İsrail ordusundan yapılan açıklamaya göre, aynı saldırıda 25 Hizbullah lideri öldürülmüştü. İran’ın desteklediği bilinen Hizbullah’tan henüz bir açıklama gelmedi.

Lübnan Hizbullah’ı içinde güçlü bir din adamı olarak bilinen Haşim Safiyüddin’in, Eylül ayında İsrail’in saldırısında öldürülen Hasan Nasrallah’ın yerine geçmesi bekleniyodu.

İsrail’in son aylarda Lübnan’daki saldırılarında Hizbullah’ın lider kadrosundan çok sayıda isim öldürüldü.

Haşim Safiyüddin’in Beyrut’ta öldürüldüğü mahalle Salı günü yeni hava saldırılarının hedefi oldu.

İsrail ordusu Hizbullah tesislerinin bulunduğunu söylediği Dahiye mahallesindeki bir binayı dümdüz etti.

İsrail burayı vurmadan yaklaşık 40 dakika önce bölgede Hizbullah tarafından kullanıldığını belirttiği iki binanın boşaltılması uyarısında bulundu.

Hizbullah sözcüsü Muhammed Afif Cumartesi günü İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu’nun evine yönelik insansız hava aracıyla Caesarea’daki evine düzenlenen saldırının arkasında olduklarını iddia etti.

İsrailli yetkililer, başbakan ya da eşinin saldırı sırasında evde olmadığını belirtmişti.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken Tel Aviv'de İsrail Devlet Başkanı Isaac Herzog ile görüştü, 22 Ekim 2024.
ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken Tel Aviv'de İsrail Devlet Başkanı Isaac Herzog ile görüştü, 22 Ekim 2024.

Blinken 11. kez bölgede

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, İsrail-Hamas savaşı patlak verdiğinden bu yana bölgeye gerçekleşirdiği 11. Ziyaret kapsamında İsrail Başbakanı Netanyahu ile görüştü.

Hamas lideri Yahya Sinvar’ın öldürülmesinin ardından Blinken Gazze’de ateşkesin sağlanmasını çabalarını yeniden canlandırmaya çalışıyor.

Dışişleri Bakanı İsrail’in Filisitnliler’e insani yardım akışını artırmak için daha fazla çaba göstermesi gerektiğini vurguladı ve İsrail’in Sinvar’ın öldürülmesini Gazze’deki savaşın sonlandırılması ve rehinelerin kurtarılması için bşr fırsat olarak görmesi gerektiğini belirtti.

Forum

STÜDYO VOA

Adams soruşturmasında sorgulanacak yeni Türk işadamları var mı? – 30 Eylül
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG