Erişilebilirlik

13 gündür kayıp olan Narin Güran’ın amcası, çıkarıldığı Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi tarafından tutuklandı


21 Ağustos’ta Tavşantepe Köyü’nde Kuran kursundan çıktıktan sonra kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran’ın, arabasında şüpheli DNA izi bulunması üzerine gözaltına alınan amcası S.G., Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi tarafından kasten öldürme gerekçesiyle tutuklandı.
21 Ağustos’ta Tavşantepe Köyü’nde Kuran kursundan çıktıktan sonra kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran’ın, arabasında şüpheli DNA izi bulunması üzerine gözaltına alınan amcası S.G., Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi tarafından kasten öldürme gerekçesiyle tutuklandı.

Diyarbakır’da 13 gün önce kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran’ın, arabasında şüpheli DNA izi bulunması üzerine gözaltına alınan amcası S.G., çıkarıldığı Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi tarafından kasten öldürme gerekçesiyle tutuklandı.

Avukatları S.G.'nin adli kontrol şartıyla serbest bırakılması için karara itiraz edeceklerini açıkladı.

S.G., savcılık ifadesinin ardından tutuklanma talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi'ne sevk edilmişti.

Savcılık, S.G.'yi "kasten öldürme" ve "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" gerekçeleriyle mahkemeye sevk etmişti. Ancak mahkeme, S.G.'yi sadece "kasten öldürme" iddiasıyla tutukladı.

13 gündür kayıp olan Narin Güran’ın amcası, çıkarıldığı Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi tarafından tutuklandı
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:22 0:00

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Diyarbakır'da 21 Ağustos'tan beri kayıp olan 8 yaşındaki Narin Güran için, "Dağ taş aranıyor ama maalesef bulamadılar. Soruşturma ile ilgili yayın yasağı yapıldı. Soruşturmanın selameti açısından da orada çekim yapmak doğru değil" dedi.

Bakan Tunç, "İfadeler alındı. Şüpheli görülen kişilerle ilgili birtakım ifadelerle ilgili tespitler yapıldı. Abisi incelendi, Adli Tıp inceledi. O izlerin kime ait olduğunun belli olmadığına dair bir karar verildi. Amcası alındı. Soruşturma devam ediyor bizim bir şey söylememiz doğru değil. Anne ve babadan alınan kan örneği amcanın arabasındaki örnekle uyuştu. O neticede de tutuklama oldu. Asıl temenni canlı bulunması" diye ekledi.

S.G.'nin avukatı Seda Toğrul, müvekkilinin tutuklanmasına dayanak delil olarak araçtaki DNA örneğinin ile WhatsApp yazışmalarını silmesinin gerekçe gösterildiğini ve bunun tutuklama için yeterli delil olamayacağını söyledi.

Avukat Toğrul açıklamasında, "Yeğenin amcasının arabasına binmesi olağan bir durumdur. Kaldı ki DNA örneği materyalin cinsi ve bulunduğu yere göre 1 ay ile 6 ay kalabilmektedir. Kaldı ki Yargıtay 1. Ceza Dairesinin bu konuda emsal teşkil eden yerleşik içtihatları vardır. Ortada Narin'e ait bir ceset bulunmadığı halde kasten adam öldürmeden sevki hukuka aykırıdır. Müvekkilim masumdur. Bu maddi gerçek gerek soruşturma gerekse kovuşturma aşamasında muhakkak açığa çıkacaktır" ifadelerini kullandı.

21 Ağustos’ta Tavşantepe Köyü’nde Kuran kursundan çıktıktan sonra kaybolan ve tüm çabalara rağmen bulunamayan 8 yaşındaki Narin Güran’la ilgili arama çalışmaları ve soruşturma kapsamında önceki gün arabasında bulunan şüpheli DNA nedeniyle gözaltına alınan amca S.G., jandarmadaki sorgusunun ardından bugün adliyeye sevk edilmişti.

Narin’in anne ve babasından alınan kan örnekleri, amcanın arabasında bulunan DNA örneği ile eşleşince, S.G.’nin gözaltı süresi uzatılmıştı. S.G.’nin olaydan kısa süre sonra köy yakınlarında bulunan bir benzin istasyonuna gittiği iddiaları üzerine jandarma, istasyonun güvenlik kamera görüntülerini alarak incelemişti.

VOA Türkçe’nin adliye kaynaklarından aldığı bilgilere göre, amca S.G., Narin’in kaybolmasına ilişkin suçlamaları kabul etmedi. Sorgusu tamamlanan amca S.G. bu sabah önce sağlık kontrolüne götürüldü. Amca sağlık kontrolünden sonra savcılığa sevk edildi.

Amca S.G. olayla ilgili gözaltına alınan ikinci kişi oldu. Olaydan bir hafta sonra ağabey E.G. kolundaki diş izleri nedeniyle gözaltına alınmıştı. E.G. sinirlenerek kendi kendini ısırdığını söylese de kesin teşhis için aynı gece İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderilmişti. Ağabey incelemenin ardından Diyarbakır’a geri getirilirken, gözaltı süresi de uzatıldı. Adli Tıp Kurumu, izlerin E.G.’ya ait olduğunu duyurdu. Bunun üzerine savcılık, gözaltındaki E.G.’nin serbest bırakılmasına karar verdi.

Narin’in babası A.G. ile annesi Y.G. de yeni deliller bulundukça ifadeye çağrılıyor. Baba A.G. gazetecilere yaptığı açıklamada, gözaltındaki kardeşi S.G.’nin suçlu gibi gösterildiğini savunarak tepki göstermişti.

Narin’in durumu sosyal medyada da gündem olmaya devam ediyor. Birçok tanınmış isim, Narin’in bulunamamasına ve yayın yasağına tepki gösteriyor. Soruşturma devam ederken ekiplerin arazi araması da sürüyor. Son olarak komando birlikleri köyden 2 km. uzaklıktaki arazide arama başlattı.

4 bin kişi Narin’i aradı

Narin’in kaybolması ve aranmasına ilişkin Diyarbakır İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Selçuk Yıldırım 28 Ağustos’ta düzenlediği basın toplantısında Narin’in, kaybolduğu günden beri asker, polis, AFAD, belediye ekipleri ve gönüllülerden oluşan 4 bini aşkın kişi tarafından arandığını söyledi. Yıldırım’ın verdiği bilgilere göre, ekiplere dokuz kadavra köpeği, 115 araç, iki helikopter, 38 dron eşlik ederken, 55 kilometrekarelik alanda beş dere, üç gölet, 18 su kuyusu, 24 km. su kanalı arandı.

Jandarma ekipleri, Narin’in kaybolduğu haftada, 12 bin 560 araçta arama yaptıklarını ve 32 bin 952 kişiyi sorguladıklarını açıkladı. 78 kamera görüntüsünü inceleyen jandarma sekizi şüpheli, 58’i tanık olmak üzere 66 kişinin ifadesini aldı.

Ne olmuştu?

Güran ailesinin tek kız çocuğu olan Narin Güran, 21 Ağustos’ta Kuran kursundan çıktıktan sonra kayboldu.

Olaydan sonra ailenin ihbarı üzerine jandarma birlikleri arama yapmaya başladı. Arama çalışmalarına daha sonra asker, polis, AFAD, belediye ekipleri ve gönüllülerden oluşan ekipler de katıldı. Köy ve civarında yapılan tüm aramalara rağmen Narin’den bir iz bulunamadı. Narin’in tüm aramalara rağmen bulunamaması dikkatleri kaçırılma ihtimaline çevirmişti. Fiziki aramalara birlikte yetkililer bu ihtimali de göz önünde bulundurarak, soruşturmayı bu yönde genişletti.

Forum

STÜDYO VOA

Beyaz Saray’da kritik toplantı: Biden İngiltere Başbakanı Starmer ile görüştü - 13 Eylül
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG