Erişilebilirlik

Diyarbakır’da bir hafta önce kaybolan Narin neden bulunamıyor?


Bir hafta önce kaybolan Narin Güran; AFAD, Jandarma, belediye ve gönüllülerden oluşan yüzlerce kişilik ekiplerle aranıyor.
Bir hafta önce kaybolan Narin Güran; AFAD, Jandarma, belediye ve gönüllülerden oluşan yüzlerce kişilik ekiplerle aranıyor.

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Köyü’nde yaşayan Narin Güran’ın kaybolmasının üzerinden bir hafta geçti. Yüzlerce kişinin günlerdir aradığı Narin’den tek bir iz bile bulunamadı. Aramaların gerektiği biçimde yapıldığı konusunda hemfikir olanların üzerinde uzlaştığı konu, kaçırılma ihtimali.

Diyarbakır’da bir hafta önce kaybolan Narin neden bulunamıyor?
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:21 0:00

Tavşantepe Köyü’nde yaşayan 6 çocuklu Güran ailesinin ortanca çocuğu 8 yaşındaki Narin, geçen hafta Çarşamba günü evine gitmek üzere Kuran kursundan çıktı. Ancak Narin’i bir daha gören olmadı.

Ailenin güvenlik güçlerine haber vermesi üzerine bölgede arama çalışmaları başladı. Önce karadan, sonra havadan devam eden çalışmalarda bölge karış karış tarandı. Köyün ortasından geçen sulama kanalı da profesyonel dalgıçlar tarafından arandı. Ancak küçük kızdan bir iz bulunamadı.

Arama ekipler şüphelendikleri bir yerde kazı yaptı, ancak bir şey bulamadı.
Arama ekipler şüphelendikleri bir yerde kazı yaptı, ancak bir şey bulamadı.

Terliğinin bulunması ekipleri heyecanlandırsa da devamı gelmedi. Bir süre önce kayalıklarda bulunan kan izlerinin de başka bir çocuğa ait olduğu belirlendi. Jandarmanın evlerde arama yapmasının, savcılığın köyde yaşayanların bilgisine başvurmasının ardından da bir ipucu bulunamadı.

Narin’den iz bulunamasa da ekiplerin arama çalışmaları devam ediyor. Her sabah koordinasyon merkezinde toplanan ekipler, bilgilendirme toplantısının ardından sahaya çıkıyor.

Son olarak bugün arama ekipleri iki noktada toprağın yumuşadığını fark etti. Bunun üzerine bölgede kazı yapılmasına karar verildi. Köye getirilen iş makinalarıyla yapılan kazıdan da sonuç alınamadı.

Yetkililerin tüm imkanları kullanmasına rağmen Narin’den hala haber yok.

CHP’li Tanrıkulu kaçırılma ihtimaline dikkat çekti

Küçük kızın kaybolduğu günden beri gelişmeleri takip eden Cumhuriyet Halk Partisi Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, ekiplerin arama yöntemleriyle ilgili kuşkularının bulunmadığını söyledi.

VOA Türkçe’nin sorularını yanıtlayan Tanrıkulu, Narin’in kaybolmasının sıradan bir kayıp vakasına benzemediğini söyledi. Kuran kursundan çıkması ve kayıp ihbarının yapılmasının arasında geçen 4 saate dikkat çeken Tanrıkulu, “4 saatlik dilim içerisinde yürüyebileceği her mekân taranmış.
Yürüyebileceği ve artık kendisini götüremediği bir yerde durmuş olsa mesele biter. Sulama kanalı, kuyular da araştırılmış” dedi.

Tanrıkulu, Narin’in bütün aramalara rağmen bulunamamasının ardından kaçırılma ihtimaline dikkat çekti.

Bugüne kadar ulaşılmayacak bir bölgenin bulunmadığını ifade eden Tanrıkulu, “Ya yakın çevresinden bir şey var veya yoldan geçen bir aracın alması olayı var. Onun dışında insan bir şey düşünemiyor. Kaçırılma dışında başka bir ihtimal akla gelmiyor. Savcılık geçen araçlar konusunda çalışma yaptığını ifade ediyor. Ama soruşturmada ne var bilmiyoruz. Kötü bir şeyi de düşünmek istemiyoruz. Bizim tek beklentimiz kendisine sağlıklı bir şekilde ulaşabilme” dedi.

Diyarbakır Barosu Başkanı Nahit Eren: “Aramalar olması gerektiği gibi yapılıyor”

Olayın başından beri hem aramaları hem de soruşturma sürecini takip eden Diyarbakır Barosu Başkanı Nahit Eren, aramaların kayıp vakalarında olması gerektiği gibi yapıldığını söyledi.

VOA Türkçe’ye konuşan Eren, “Yanlış giden bir şeyden ziyade bilmediğimiz bir şeyler var” diye konuştu.

Bu kadar zamanda bir ipucunun bulunmamasının akla kaçırılma ihtimalini getirdiğine vurgu yapan Eren, “Bu çok profesyonel bir kaçırma olayı mı henüz bilmiyoruz. Ya da bilmediğimiz, bizden gizlenen bir şey var mı, onu da bilmiyoruz. Herhangi bir ipucunun olmaması bu ana kadar ilginç. Köy yerinde bir kız çocuğu kayboluyor, ne gören var ne bilen var. Ne kolluk ne gönüllü arama ekipleri, hiç kimse bir ize ulaşamıyor. Yani cidden enteresan bir durum. Bugüne kadar bir ipucunun bulunmaması, bir delilin elde edilmemesi insanı kuşkulandırıyor. Bu konuda ama dediğim gibi soruşturma süreci de devam ediyor. Sürekli bilgisine başvurulanlar, şüpheli ifadesi alınanlar var” şeklinde konuştu.

Bu arada Narin’in bulunması için sosyal medya üzerinden yürütülen kampanyalar da devam ediyor. Birçok kişi Narin’i bulana ya da bilgi verene ödül vereceklerini duyurdu.

Baba Arif Güran ise asılsız ihbarlara tepki gösterdi. Baba Güran, asılsız ihbarlar nedeniyle telefonunu kapatmak zorunda kaldığını söyledi.

Forum

STÜDYO VOA

Blinken barış görüşmeleri için Kahire’ye gidiyor – 17 Eylül
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG