Almanya'da Vaka Sayısı 160 Bin 758 Oldu
Almanya’da Corona virüsü vaka sayısı son 24 saatte 1.304 arttı ve ülke genelinde 160 bin 758’e ulaştı. Yaşamını yitirenlerin sayısıysa bir günde 193 artarak 6.841 oldu. Ülkede son 24 saatte 1.639 kişide daha Corona virüsü tespit edildi.
Başbakan Angela Merkel’in eyalet başbakanlarıyla yaptığı toplantıda çocuk parkları, müzeler, sergi salonları ve hayvanat bahçelerinin önümüzdeki haftadan itibaren yeniden açılmasına karar verildi. Aynı şekilde belli kurallara uyulması halinde ibadethanelerin açılmasına da yeşil ışık yakıldı. Okulların, 800 metrekareden büyük mağazaların açılması ve başta futbol olmak üzere diğer spor dallarında müsabakaların ne zaman yapılacağına dair geniş kapsamlı kararlarsa 6 Mayıs tarihinde yapılacak toplantıya bırakıldı. Halkın Mart ayında alınan tedbirlere büyük oranda uyması sonucu virüsün hızlı yayılmasının önlendiğini belirten Merkel, “Henüz herhangi bir ilaç veya aşı olmadığı için hedefimiz salgının yayılmasını yavaşlatmaktır. Virüs kapan kişilerin sayısını daha da azaltmak için çaba harcıyoruz” dedi.
Heathrow Havalimanı'nda Yolcu Sayısında Yüzde 97 Oranında Düşüş Oldu
Dünyanın en yoğun trafiğe sahip havalimanlarından biri olan İngiltere'nin başkenti Londra'daki Heathrow Havalimanı'nda Nisan ayında yolcu sayısının yüzde 97 oranında azaldığı açıklandı. Tüm dünyada salgının en çok etkilediği sektörlerden biri sivil havacılık oldu. Aralarında Türk Hava Yolları, British Airways ve Lufthansa gibi firmaların bulunduğu şirketler neredeyse tüm filolarını yere indirerek salgın nedeniyle uçuşlarını iptal etmiş durumda.
İngiltere’de Etnik Azınlıklarda Ölüm Oranı Daha Yüksek
İngiltere’de Corona virüsüne bağlı can kayıplarının etnik azınlıklar arasında daha yaygın olduğu görülüyor. Mali Çalışmalar Enstitüsü verilerine göre bunun nedeni, sağlık sektörü ve virüse en fazla maruz kalınan sektörlerinde çalışan etnik azınlıkların sayısının çok daha fazla olması.
Ülkede siyah Karayip kökenliler arasında ölüm oranının, beyaz İngilizler arasındaki can kaybından üç kat fazla olduğu belirlendi. Diğer siyah gruplar arasında da genel nüfusa göre iki kat daha fazla ölüm vakası kaydedildi. Hindistan kökenliler arasında da can kaybı daha fazla.
Haberin devamı için tıklayın.
İngiltere Başbakanı: “Corona’da Zirveyi Aştık”
Corona virüsü nedeniyle bir süre hastanede yoğun bakımda yatan Boris Johnson, taburcu olduktan iki hafta sonra geçtiğimiz Pazartesi günü yeniden görevinin başına dönmüştü. Johnson, 5 hafta sonra ilk kez günlük bilgilendirme toplantısında kamera karşısına geçip, basının sorularını yanıtladı.
Johnson’un değindiği konular arasında İngiltere’nin Corona kısıtlamalarından çıkışının yol haritasından, işe giderken yüz maskesi takılması gibi önlemlere kadar birçok başlık vardı.
Başbakan evden çıkmama talimatına uyarak Ulusal Sağlık Hizmetleri’ne (NHS) yük olmayan İngiliz halkına teşekkür etti, “Hiç kimse solunum cihazı ya da yoğun bakımdan mahrum kalmadı” dedi.
Ortak çaba sayesinde, ölümcül felaketin neden olabileceği 500 bin kadar ölümün önüne geçildiğini söyleyen Johnson, salgında zirve noktasının aşıldığını ve yokuş aşağı inilmeye başlandığını söyledi. Ancak ikinci salgın dalgasına karşı da uyarıda bulunan Başbakan, içinden geçilen bu dönemi Alp dağlarındaki uzun tünellere benzetti. Johnson, “Şimdi artık gün ışığını görüp düze çıkabiliriz. Böyle olmasını beklerken kontrolü kaybedip daha büyük bir dağa çakılmayalım” diye konuştu.
Bugün ölen 674 kişiyle İngiltere’de toplam ölü sayısı 26 bin 711 oldu
Johnson, huzurevi ve bakımevlerinde ölenlerle yeniden güncellenen ölüm sayılarını da paylaşarak bugün 674 kişinin ölümüyle, İngiltere’de toplamın 26 bin 711 kişiye ulaştığını bildirdi.
‘‘Tedbirler gelsin’’ diye başlayan baskının şimdi de ‘‘önlemler hafifletilsin’’ ısrarına dönüştüğünü söyleyen Başbakan, ‘‘Haftaya kapsamlı bir planla geleceğiz’’ dedi.
Hem salgını bastıracak hem de ekonomiyi canlandıracak bir plan üzerinde çalıştıklarını söyleyen Johnson, sıkı tedbirleri gevşetmenin bir yolunun maske kullanmak olabileceğini söyledi, ‘‘Maske, bulaşıcılığı engelleyebileceği gibi, işe gidip gelen kişilere güven duygusu da verebilir’’ dedi.
Başbakan, yoğun bakım dahil bir haftalık hastane deneyiminin ardından yeni doğan bebeği için bir kez daha hastaneye gitmenin nasıl bir duygu olduğunun sorulması üzerine, ‘‘Çok daha neşeli bir hastane ziyareti oldu’’ diyerek yanıt verdi.