Erişilebilirlik

CANLI BLOG- ABD: Anma Günü'nde Trump Maskesiz Biden Maskeli

Başkan Trump savaşlarda hayatını kaybeden ABD askerlerinin anıldığı Ulusal Anma Günü törenlerine katıldı ancak Corona salgını törenlerin çehresini de değiştirdi. Trump'ın 2020 seçiminde olası rakibi Joe Biden da 2 ay sonra ilk kez kamuoyu karşısındaydı. Biden'ın Trump'ın aksine maske taktığı görüldü

09:52 21.3.2020

Google'dan Corona Virüs Bilgilendirme Sitesi

Internet arama motoru Google, ABD genelinde Corona virüsü salgını konusunda son bilgileri ve verileri sağlamak amacıyla bir blog sitesi açtı. Sitede hastalık konusundaki son bilgiler paylaşılırken test merkezleri konusunda da bilgiler veriliyor. Yetkililer, önümüzdeki günlerde siteye diğer ülkelere dair bilgiler ve farklı dil seçeneklerinin de ekleneceğini söyledi.

10:59 21.3.2020

Amerikan Savunma Bakanlığı'nda İki Kişide Daha Corona Virüsü Saptandı

Amerikan Savunma Bakanlığı Pentagon'dan yapılan açıklamada, Hava Kuvvetleri'nin sözleşmeli bir personelinde ve bakanlığın Sağlık Departmanı'nda görevli bir çalışanda Corona virüsü tespit edildiği açıklandı. Açıklamada, Sağlık Departmanı çalışanının son olarak 16 Mart tarihinde Pentagon binasına geldiği ve yaklaşık bir saat binada kaldığı belirtildi. Hava Kuvvetleri sözleşmeli personelinin de son olarak 2 Mart tarihinde Pentagon binasına geldiğinin tespit edildiği ifade edildi.

12:00 21.3.2020

Amerika'da 5 Eyalette Evde Kalın Talimatı Verildi

Amerika'da 5 eyalette valilikler vatandaşlara yönelik "Evde kalın" talimatı yayınladı. Bu eyaletler New York, California, Illinois, New Jersey ve Connecticut. Bu 5 eyaletin özellikle ekonomik anlamda önde gelen eyaletler olmasına dikkat çekiliyor. Ekonomik Analiz Dairesi verilerine göre Corona virüsü salgını nedeniyle evde kalın talimatı verilen eyaletlerin, ekonomik büyüklüğü 6.4 trilyon dolar civarında.

19:00 21.3.2020

New York’ta Vaka Sayısı 10 Bini Aştı

ABD genelinde Corona virüsü vaka sayısı 20 bini aştı. Ölü sayısı da 260 kişiye yükseldi.

ABD’de Corona virüsü vakalarının en yoğunlukla yaşandığı New York eyaletinde bulaşıcı hastalığa yakalananların sayısı on bin kişinin üzerine çıktı. New York’ta yaşamını yitirenlerin sayısının 45 kişiye yükseldiği kaydedildi.

New York Valisi Andrew Cuomo, eyalette bazı binaların yatak kapasitesinin artması için hastanelere dönüştürüleceğini, bu çalışmanın askeri birliklerle müşterek yapılacağını söyledi.

“Gençler dikkat virüs sadece yaşlıları öldürmüyor”

Vali Cuomo, bilinenin aksine Corona virüsün sadece yaşlılar olmadığını belirterek, “ Gençler dinlemenizi istiyorum. Virüs sadece yaşlıları öldürmüyor. New York’ta vakaların yüzde 55’i 18 - 49 yaş aralığında" dedi.

Vali son verilere göre eyalette pozitif olarak saptadıkları vaka sayısının 1 bin 300 kişiye ulaştığını, bu vakalardan altı binden fazlasının New York kentinde olduğunu söyledi.

.

Daha fazla

XS
SM
MD
LG