Erişilebilirlik

CANLI BLOG- ABD: Anma Günü'nde Trump Maskesiz Biden Maskeli

Başkan Trump savaşlarda hayatını kaybeden ABD askerlerinin anıldığı Ulusal Anma Günü törenlerine katıldı ancak Corona salgını törenlerin çehresini de değiştirdi. Trump'ın 2020 seçiminde olası rakibi Joe Biden da 2 ay sonra ilk kez kamuoyu karşısındaydı. Biden'ın Trump'ın aksine maske taktığı görüldü

20:15 21.3.2020

ABD Başkan Yardımcısı: 'Eşim ve Ben Corona Testi Yaptırıyoruz'

Amerika Başkan Yardımcısı Mike Pence kendisi ve eşi Karen Pence'in Cumartesi öğleden sonra Corona virüsü testi yaptıracağını açıkladı.

Mike Pence ve eşi Karen Pence
Mike Pence ve eşi Karen Pence

Cuma günü Pence'in ofisinde bir çalışana Corona teşhisi konulmuştu. Çalışanın kimliği ve görevi açıklanmadı. Ancak Başkan Trump ya da Başkan Yardımcısı Pence'in söz konusu kişiyle yakın temasta bulunmadığı belirtildi.

23:48 21.3.2020

ABD Gıda ve İlaç Dairesi 45 Dakikada Sonuç Veren Testi Onayladı

Corona virüsü salgınıyla mücadele kapsamında özel şirketler tarafından üretilen test kitlerinin kullanılması da gündemdeydi. Bu kapsamda Amerika Gıda ve İlaç Dairesi FDA, California'daki Cepheid adlı ABD'li bir firma tarafından geliştirilen ve 45 dakika içinde sonuç veren testin kullanımına onay verdi.

hızlı sonuç veren test kiti
hızlı sonuç veren test kiti

Testlerin ilk etapta hastanelerin acil servislerinde ve doktor muayenehanelerinde kullanılması planlanıyor.

ABD'de Corona virüsünü tespit etmek için kullanılan testlerin sonuçları en az bir iki gün, hatta bir hafta sonra belli oluyor.

04:34 22.3.2020

Başkan Yardımcısı Pence ve Eşinin Test Sonucu Negatif

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ve eşi Karen Pence’e yapılan Corona virüsü test sonuçlarının negatif olduğu açıklandı. Pence, ABD’de salgınla mücadele ekibinin başındaki isim.

Beyaz Saray Doktoru önermediği halde, eşim ve ben Corona testi yaptırıyorum bu öğleden sonra diye konuşan Pence ve eşinin test sonuçlarının negatif çıktığı sözcüsü tarafından akşam saatlerinde açıklandı. Mike Pence ofisinde bir çalışana Cuma akşamı Corona teşhisi konulmuştu.

17:58 22.3.2020

Kongre Ekonomik Paket Konusunda Uzlaşacak mı?

Amerika’da Cumhuriyetçiler ve Demokratlar 1 trilyon dolardan fazla olan ekonomik paket konusunda uzaşmaya çalışıyor.

Paketin amacı Corona virüsü ile mücadelenin ekonomiye olan zararını azaltmak.

Cumhuriyetçiler’in partilerüstü uzlaşmadan bahsetmesine rağmen iki taraf arasında henüz bir uzlaşı sağlanmış değil. Anlaşmazlığın özellikle işsizlik sigortası ve küçük işyerlerine destek konularında olduğu belirtiliyor.

Haber için tıklayın

Daha fazla

XS
SM
MD
LG