Erişilebilirlik

CANLI BLOG- ABD: Anma Günü'nde Trump Maskesiz Biden Maskeli

Başkan Trump savaşlarda hayatını kaybeden ABD askerlerinin anıldığı Ulusal Anma Günü törenlerine katıldı ancak Corona salgını törenlerin çehresini de değiştirdi. Trump'ın 2020 seçiminde olası rakibi Joe Biden da 2 ay sonra ilk kez kamuoyu karşısındaydı. Biden'ın Trump'ın aksine maske taktığı görüldü

01:00 20.3.2020

Trump'tan Video-Konferanslı G7 Zirvesi Kararı

Corona virüsü salgını nedeniyle Haziran ayında ABD'nin Maryland eyaletinde bulunan Camp David'de yapılması planlanan G7 Zirvesi'nin iptal edileceği, Başkan Trump'ın liderlerle Nisan ve Mayıs aylarında video-konferans yöntemiyle görüşeceği bildirildi.

Reuters haber ajansına bilgi veren Beyaz Saray Sözcüsü, Trump yönetiminin aldığı kararla ilgili olarak ülkelerin bilgilendirildiğini belirtti.

Açıklamada, kararın, her ülkenin bütün kaynaklarıyla Corona virüsünün sağlık alanında ve ekonomide yol açtığı zorluklarla mücadeleye odaklanması için alındığı ifade edildi.

10:55 20.3.2020

Los Angeles Lakers'ın İki Oyuncusunda Corona Virüsü Tespit Edildi

Amerikan Ulusal Basketbol Ligi NBA takımlarından Los Angeles Lakers, yapılan testler sonucunda iki oyuncusunda Corona virüsüne rastlandığını açıkladı. Bu oyuncuların kimler olduğu bilgisi paylaşılmadı. Los Angeles Lakers takımının 10 Mart tarihinde oynadığı Brooklyn Nets maçının ardından oyunculara test yapılmıştı. Brooklyn Nets takımı da 4 oyuncusunda virüse rastlandığını açıklamıştı.

11:11 20.3.2020

California Valisi'nden Evde Kalın Emri

California Valisi Gavin Newsom, eyalet genelinde yaşayan 40 milyon kişiyi kapsayacak "Evde kalın" talimatı yayınladı. Buna göre eyalet genelindeki tüm alışveriş merkezleri, mağazalar ve dükkanların kapatılması kararı verilmiş oldu. Halkın da acil durumlar dışında sokağa çıkmaması isteniyor. California eyaletinde bugüne dek 958 vakaya rastlanırken 19 kişi de Corona virüsü salgını nedeniyle hayatını kaybetti.

17:57 20.3.2020

New York’ta Hayat Durma Noktasına Geldi​

Vali Andrew Cuomo, eyalet çalışanlarından acil hizmet görevlileri dışında tamamının evlerinden çıkmaması yönünde karar aldıklarını açıkladı.

New York’ta Corona virüsüne bağlı vaka sayısı 7 bin 102’ye yükseldi.

Eyalet Valisi Andrew Cuomo vakaların 4 bin 408’inin New York kentinde olduğunu söyledi.

New York Belediye Başkanı Bill de Blasio, Başkan Trump’a New York’a asker gönderme çağrısını yineleyerek, ”Hastaneler için acil ihtiyaçların 2-3 hafta içinde tükenebileceğini, kentte lojistiğin ancak ordu aracılığıyla sağlanabileceğini” belirti.

New York Valiliği, eyaletteki berber, kuaför gibi kişisel bakım sektöründe hizmet veren tüm işletmelerin yarından itibaren kapatılacağını açıkladı. Mal sahiplerinin tahliye kararı aldığı ev ve işletmelerde yapılacak tahliye işlemleri 90 gün askıya alındı.

Daha fazla

XS
SM
MD
LG