Erişilebilirlik

CANLI BLOG- ABD: Anma Günü'nde Trump Maskesiz Biden Maskeli

Başkan Trump savaşlarda hayatını kaybeden ABD askerlerinin anıldığı Ulusal Anma Günü törenlerine katıldı ancak Corona salgını törenlerin çehresini de değiştirdi. Trump'ın 2020 seçiminde olası rakibi Joe Biden da 2 ay sonra ilk kez kamuoyu karşısındaydı. Biden'ın Trump'ın aksine maske taktığı görüldü

02:50 19.3.2020

New York Kentinde Corona Virüsünden Can Kaybı 11'e Yükseldi

New York Belediye Başkanı Bill de Blasio, kentteki Corona virüsü vakası sayısının düne göre önemli oranda artış gösterdiğini belirterek, halkın sokağa çıkmayıp evlerinde kalması yönünde bir karar almasının gündeminde olduğunu kaydetti.

De Blasio, kentteki vaka sayısının 1871, ölü sayısının da 11'e yükseldiğini söyledi.

ABD genelinde Corona virüsüne yakalanan kişi sayısının da 8500'e yükseldiği bildirildi.

Göçmenlik Polisi (ICE) bir süreliğine sınır dışı işlemlerini durduracaklarını açıkladı.

10:14 19.3.2020

Amazon Şirketinin New York'taki Bir Depo Çalışanında Virüs Tespit Edildi

Online alışveriş devi Amazon şirketi, ABD'nin New York şehrindeki bir deposunda çalışan bir kişide corona virüsü tespit edildiğini açıkladı. Şirket, bu gelişme üzerine çalışanın karantina altına alındığını, söz konusu deponun da geçici olarak kapatılarak dezenfeksiyon çalışmalarının yapıldığını duyurdu. Şirket bu çalışanın maaşlı olarak izinli sayılacağını açıkladı.

15:04 19.3.2020

ABD’de İkinci Bir Kongre Üyesine Daha Corona Teşhisi Konuldu

Temsilciler Meclisi'nde Florida eyaletini temsil eden Cumhuriyetçi Mario Diaz Balart’tan sonra şimdi de Utah eyaletini temsil eden Demokrat Ben McAdams, Corona virüsü testinin pozitif çıktığını açıkladı.

McAdams Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, haftasonumu hafif soğukalgınlığı belirtileri gösterdiğini ve doktoruna danışarak işlerini evden yürütmeye başladığını, daha sonra durumunu kötüleştiğini ateş, kuru öksürük ve nefes darlığı gibi semptomların baş gösterdiğini belirtti.

Kongre üyesi McAdams, daha sonra yerel bir klinikte yaptırdığı testin sonucunda Corona virüsü kaptığının tespit edildiğini kaydetti. McAdams, hastalığa yakalanmasına rağmen evden çalışmaya devam edeceğini ifade etti ve herkese bu krizi ciddiye almaları çağrısında bulundu.

15:39 19.3.2020

ABD’de İşsizlik Yardımı Başvuruları Geçen Hafta 70 Bin Arttı

ABD’de işsizlik yardımı başvurularının sayısı geçen hafta 70 bin arttı. Corona virüsü salgınının istihdam piyasasında giderek sayıları çoğalan işten çıkarmalarla etkisini göstermeye başladığı yorumları yapılıyor.

Çalışma Bakanlığı’nın açıkladığı verilere göre, geçen hafta içinde işsizlik yardımları için başvuranların sayısı 70 bin artarken, mevsimsel olarak da toplamda 281 bine yükseldi.

Hem bu bir haftalık artış hem de toplam rakam, son bir yıl içinde görüle seviyelerin çok üzerinde bulunuyor. ABD’de işsizlik oranları yüzde 3,5’le yarım yüzyılın en düşük seviyesine inmişti.

Ekonomistler, Corona virüsü krizi sırasında işten çıkarmalarda ciddi artış bekliyor. Özelikle restoranlar, barlar, havayolları ve oteller gibi iş sahalarında önemli oranda iş kaybı yaşanıyor.

Daha fazla

XS
SM
MD
LG