Erişilebilirlik

CANLI BLOG- ABD: Anma Günü'nde Trump Maskesiz Biden Maskeli

Başkan Trump savaşlarda hayatını kaybeden ABD askerlerinin anıldığı Ulusal Anma Günü törenlerine katıldı ancak Corona salgını törenlerin çehresini de değiştirdi. Trump'ın 2020 seçiminde olası rakibi Joe Biden da 2 ay sonra ilk kez kamuoyu karşısındaydı. Biden'ın Trump'ın aksine maske taktığı görüldü

22:26 18.3.2020

Senato Corona Tasarısını Onayladı

ABD Senatosu, Corona virüsüyle mücadele kapsamında 100 milyar doların üzerinde destek içeren bir tasarıyı onayladı.

Ücretsiz virüs testi, ücretli hastalık izinlerinin arttırılması, ilave gıda yardımları ve diğer bazı acil düzenlemeleri içeren tasarı Temsilciler Meclisi'nden geçen Cumartesi günü geçmişti. Tasarı böylece imza için Başkan Donald Trump'ın masasına gitti.

Tasarı Senato'da 8'e karşı 90 oyla kabul edildi.

Kongre ve Beyaz Saray bundan çok daha kapsamlı ilave bir ekonomik teşvik paketi konusunda görüşmelerini sürdürüyor. Trump yönetimi 1 trilyon dolarlık kurtarma paketini hızlıca geçirmesi için Kongre'ye baskı yapıyor.

Wall Street borsaları yine düştü

Bu arada Wall Street borsaları Çarşamba gününü de keskin düşüşlerle kapadı.

Dow Jones 1300 puan yani yüzde 6,3 oranında değer kaybetti. Dow böylece Başkan Trump'ın göreve başlamasından bu yana elde ettiği kazanımların tamamına yakınını kaybetmiş oldu.

Petrol fiyatları da yüzde 24 oranında düşüş kaydetti ve 2002'den bu yana ilk kez olmak üzere varil başına 21 doların altına indi.

23:43 18.3.2020

GM'den Corona Mücadelesine Destek: 'Solunum Cihazı Üretimine Nasıl Destekleyebileceğimizi Değerlendiriyoruz'

ABD'li otomotiv devlerinden General Motors Corona virüsü salgınıyla mücadele kapsamında ihtiyaç duyulacak solunum cihazı gibi tıbbi ekipmanın üretilmesine nasıl destek verebileceklerini değerlendirdiklerini açıkladı.

General Motors'un CEO'su Mary Barra Beyaz Saray ekonomi danışmanı Larry Kudlow ile otomotiv devinin 30 Mart'a kadar Kuzey Amerika'da üretimi askıya alma kararının ardından görüşmüştü.

00:04 19.3.2020

Dow Jones Trump Dönemindeki Kazanımlarınının Neredeyse Hepsini Kaybetti

Corona virüsü salgını endişesiyle Wall Street değer kaybetmeye devam ediyor. Dow Jones Endeksi Başkan Donald Trump döneminde elde ettiği kazanımların neredeyse tamamını kaybetti.

Başkan Trump'ın ABD'lilere 500 milyar dolarlık nakit yardımı ve havayolu şirketlerine de 50 milyar dolarlık kredi desteğine Kongre'den onay istemesinin piyasalardaki kan kaybını durduramadığı yorumları yapılıyor.

Dow Jones Endeksi % 11 değer kaybettikten sonra günü % 6.3 düşüşle kapattı. Bu veriyle Dow Jones Endeksi Çarşamba günü Başkan Trump'ın yemin ederek resmen göreve başladığı 20 Ocak 2017'deki değerinin yalnızca % 0.4 puan üzerinde kapanmış oldu.

01:16 19.3.2020

ABD'li Kongre Üyesine Corona Teşhisi Konuldu

ABD'li Kongre üyesi Mario Diaz Balart, Corona testinin pozitif çıktığını açıkladı. Balart, Corona teşhisi konulan ilk Kongre üyesi.

Florida eyaletini temsil eden Mario Diaz Balart Twitter'dan paylaştığı yazılı açıklamada, "Daha iyi hissediyorum. Hastalanmamak ve virüsün yayılmasını mümkün olduğunca önlemek için herkesin bu işi ciddiye alması önemli." ifadelerini kullandı.

Daha fazla

XS
SM
MD
LG