Erişilebilirlik

CANLI BLOG- ABD: Anma Günü'nde Trump Maskesiz Biden Maskeli

Başkan Trump savaşlarda hayatını kaybeden ABD askerlerinin anıldığı Ulusal Anma Günü törenlerine katıldı ancak Corona salgını törenlerin çehresini de değiştirdi. Trump'ın 2020 seçiminde olası rakibi Joe Biden da 2 ay sonra ilk kez kamuoyu karşısındaydı. Biden'ın Trump'ın aksine maske taktığı görüldü

16:46 18.3.2020

Senato Corona Tasarısını Oylayacak

Senato Cumhuriyetçi Çoğunluk Lideri Mitch McConnell, Temsilciler Meclisi'nden daha önce geçen ekonomik yardım paketini Senato'nun da bugün (Çarşamba) onaylamasını beklediğini açıkladı. Paket, Corona virüsü krizinden etkilenen kişiler ve ailelere ekonomik destek sağlanmasıyla alakalı birtakım düzenlemeleri içeriyor.

McConnell, Senato kürsüsünden yaptığı açıklamada, bu tasarı geçtikten sonra da ilave yardımlara yönelik yeni tasarıları gündeme almak üzere çalışmalarına devam edeceklerini belirtti.

Senatör McConnell, ''Bazı çalışanlar için acil yardım sağlayacak Temsilciler Meclisi tasarısına destek vereceğim ama ülke genelinde küçük işletmelere büyük çaplı yardımları içermesi gereken çok daha cesur bir paketi onaylamadan Senato oturumlarına ara vermeyeceğim'. Bunu yapmadan buradan ayrılmayacağız'' diye konuştu.

17:05 18.3.2020

Trump Yönetiminden Kongre’ye 45,8 Milyar Dolar Ek Ödenek Talebi

Başkan Donald Trump yönetimi, Corona virüsünün ekonomik etkileriyle mücadele kapsamında Kongre’den 45,8 milyar dolarlık ilave ödenek talep etti. Bu paranın, hızla yayılan virüse karşı bazı bakanlıklar ve resmi dairelerin çalışmalarına destek sağlamada kullanılacağı belirtildi.

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamaya göre, Kongre üyelerine Salı gecesi gönderilen ödenek talebi, Sağlık Bakanlığı, Muharipler İdaresi ve Savunma Bakanlığı’na milyarlarca dolarlık daha destek verilmesini içeriyor.

Bu talebin, yönetimin daha önce istediği 1 trilyon dolarlık teşvik paketinden ayrı olduğu belirtildi.

Yönetimin sunduğu ek ödenek talebi, Muharipler İdaresi’ne Corona virüsü hastalarının tedavisi için 13,1 milyar dolar, Hastalıkları Kontrol ve Önleme Merkezi CDC’ye 1,3 milyar dolar ilave destek, seferlerini önemli ölçüde azaltan yolcu demiryolu hizmetleri kurumu Amtrak için 500 milyon dolar ayrılmasını öngörüyor.

Beyaz Saray’ın ayrıca, ABD-Meksika sınırındaki 13 göçmen karantina tesisi için 800 milyon dolar istediği kaydediliyor.

19:08 18.3.2020

New York’ta Corona Virüsü Vakası 2,382 Ölü Sayısı 20’ye Yükseldi

ABD’de Corona virüsünden en fazla etkilenen New York’ta vaka sayısı 2382, ölü sayısı da 20’ye yükseldi.

Başkan Donald Trump'ın New York’a bin yataklı askeri hastane gemisi göndereceği açıklandı.

New York kentindeki toplam Corona virüsü vakasının da 1339’a yükseldiği bilgisi verildi.

21:29 18.3.2020

Trump: 'Savaş Dönemi Başkanıyım'

Başkan Donald Trump, Corona virüsü salgınıyla mücadelede özel sektörden katkı alınması ve hükümete gerekli teçhizatın üretimini hızlandırma imkanı veren Savunma İmalat Yasası’nı devreye sokacağını açıkladı.

Trump Corona Virüsü Görev Gücü üyeleriyle birlikte Beyaz Saray'da düzenlediği basın toplantısında, ‘‘Bu bir savaş. Bir anlamda savaş dönemi başkanı olarak görüyorum’’ dedi.

Haberin tamamını okumak için tıklayın

Daha fazla

XS
SM
MD
LG