Erişilebilirlik

CANLI BLOG- ABD: Anma Günü'nde Trump Maskesiz Biden Maskeli

Başkan Trump savaşlarda hayatını kaybeden ABD askerlerinin anıldığı Ulusal Anma Günü törenlerine katıldı ancak Corona salgını törenlerin çehresini de değiştirdi. Trump'ın 2020 seçiminde olası rakibi Joe Biden da 2 ay sonra ilk kez kamuoyu karşısındaydı. Biden'ın Trump'ın aksine maske taktığı görüldü

15:22 18.3.2020

Beyaz Saray İspanya Kralı ve Kraliçesi'nin Planlanan Devlet Ziyaretini Erteledi

Beyaz Saray, İspanya Kralı Felipe ve Kraliçe Letizia'nın gelecek ay için planlanan devlet ziyaretinin Corona salgını nedeniyle ertelendiğini açıkladı.

Ziyaretin 21 Nisan'da düzenlenmesi planlanıyordu.

Beyaz Saray Sözcüsü Stephanie Grisham, ''ABD ve İspanya'nın tüm kaynaklarını ve dikkatlerini COVID-19'la mücadeleye vermeye devam etmeleri'' erteleme kararının alındığını bildirdi.

Grisham, Başkan Trump'ın İspanya Kralı ve Kraliçesi'ni yakın bir gelecekte ağırlamayı dört gözle beklediğini belirtti.

Trump daha önce sadece Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Avustralya Başbakanı Scott Morrison'ı devlet ziyareti kapsamında ağırlamıştı.

15:47 18.3.2020

Wall Street Borsaları Çarşamba Gününe Düşüşle Başladı

Wall Street borsaları, Çarşamba gününe düşüşle başladı. Düşüşün bir nedeni olarak, Corona virüsünün Amerika'da şirketlerde yol açtığı zararlara dair artan endişelerin, ekonomiye korumaya yönelik kapsamlı resmi adımları gölgelediği yorumları yapıldı.

Dow Jones açılışta 1048,69 puan yani yüzde 4,94 kayıp yaşarken, S&P 500 92,69 puan yani yüzde 3,66, Nasdaq da 432,47 puan yani yüzde 5,90 değer kaybetti.

15:57 18.3.2020

Trump: 'ABD-Kanada Sınırı Gerekli Olmayan Trafiğe Kapatılacak'

Başkan Donald Trump, ABD-Kanada sınırının gerekli olmayan trafiğe kapatılacağını açıkladı.

Trump Twitter üzerinden paylaştığı mesajda, iki ülkenin, aralarındaki sınırı gerekli olmayan trafiğe geçici olarak kapatma konusunda anlaştıklarını açıkladı.

Bu adımla ilgili ayrıntıların daha sonra açıklancağını belirten Trump, iki ülke arasındaki ticaretin bundan etkilenmeyeceğini de vurguladı.

16:25 18.3.2020

Pentagon: '49 Ordu Mensubunda Corona Virüsü Tespit Edildi'

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, Corona virüsü testleri pozitif çıkan ordu mensuplarının sayısının 49'a yükseldiğini açıkladı. Bir gün önce bu sayı 36'ydı.

Pentagon'dan yapılan açıklamada, ordu mensuplarına ilaveten, 14 sivil çalışan, 19 aile üyesi ve 7 sözleşmelide de Corona virüsünün tespit edildiği belirtildi.

Daha fazla

XS
SM
MD
LG