Erişilebilirlik

CANLI BLOG- ABD: Anma Günü'nde Trump Maskesiz Biden Maskeli

Başkan Trump savaşlarda hayatını kaybeden ABD askerlerinin anıldığı Ulusal Anma Günü törenlerine katıldı ancak Corona salgını törenlerin çehresini de değiştirdi. Trump'ın 2020 seçiminde olası rakibi Joe Biden da 2 ay sonra ilk kez kamuoyu karşısındaydı. Biden'ın Trump'ın aksine maske taktığı görüldü

10:19 18.3.2020

California Eyaleti 1 Milyar Dolarlık Salgınla Mücadele Bütçesini Onayladı

California Valisi Gavin Newsom, eyaletin 1 milyar dolarlık salgınla mücadele bütçesini onayladı. Söz konusu bütçe hastanelerin yatak kapasitelerinin arttırılması, gözlem ve karantina alınan kişilere yardım edilmesi ve evsiz kişilere konaklama imkanı sağlanmasında kullanılacak.

14:59 18.3.2020

Florida’da Üç Saha Hastanesi Kuruluyor

ABD’nin Florida eyaleti genelinde Corona virüsü salgınıyla mücadele için üç saha hastanesi kuruluyor.

Acil Durum İdaresi Başkanı Jared Moskowitz, halen Orlando kentinde bir saha hastanesinin kurulu olduğunu ve ihtiyaç duyulduğu takdirde eyaletteki diğer bölgelere gönderilebileceğini söyledi.

Eyaletin en çok Corona vakasının görüldüğü bölgesi olan Broward’a da bir saha hastanesinin gönderildiği bilgisi verildi. Moskowitz, eyaletteki 216 vakadan 55’inin bu bölgede olduğunu açıkladı.

Ayrıca Broward’da mobil Corona virüsü testlerinin uygulanmaya başladığı ve çalışmalara yardım etmek üzere ulusal muhafızların görevlendirildiği belirtildi.

Üçüncü saha hastanesi de Ocala bölgesinde konuşlandırılacak.

Moskowitz, federal hükümetten 5 mobil yoğun bakım ünitesi, 5 bin solunum cihazı, hastane yatakları, 2 milyon N95 maskesi dahil çeşitli malzemeler talep ettiklerini de kaydetti.

Eyalette okulların 15 Nisan’a kadar kalacağı, Vali Ron DeSantis’in, barlar ve gece kulüplerinin 30 günlüğüne kapatılması, restoranların da yüzde 50 kapasiteyle çalışması talimatı verdiği duyuruldu.

15:07 18.3.2020

Nevada'da Tüm Kumarhaneler ve Eğlence Yerleri Kapatılıyor

Las Vegas'ın da bulunduğu Nevada eyaletinin valisi Steve Sisolak, kumarhaneler ve barlar, sinema salonları, spor salonları gibi temel öncelik taşımayan işyerlerinin bir ay süreyle kapatılması talimatı verdi.

Demokrat Vali Sisolak restoranlardan da yemek salonlarını kapatmalarını sadece evlere dağıtım ya da restorandan teslim alma hizmeti vermelerini istedi.

Nevada'dan önce de 10'un üzerinde eyaletin valisi Corona salgınıyla mücadele kapsamında benzer emirler yayınlamıştı.

15:13 18.3.2020

ABD'de Corona Virüsünden Ölenlerin Sayısı 100'ü Geçti

ABD'de Corona virüsünden ölenlerin sayısı 100'ü geçti. Virüsün ilk vurduğu eyaletlerden Washington'da 6 yeni can kaybı daha açıklandı. Ülkedeki toplam ölü sayısının 114'e yükseldiği belirtiliyor.

Şimdiye kadar en çok can kaybı 54'le Washington eyaletinde yaşandı. New York eyaletindeki vaka sayısıysa ilk kez Washington eyaletini geçti.

New York'ta şimdiye kadar 1300'ün üzerinde kişinin Corona virüsü testi pozitif çıkarken, Washington eyaletinde bu sayı 1000'in biraz üzerinde.

Ayrıca, ABD'nin şu ana kadar var Corona vakası tespit edilmeyen tek eyaleti olan West Virginia'da da bir kişinin test sonucu pozitif çıktı. Böylece Corona virüsü ülkedeki 50 eyaletin tamamına bulaşmış oldu.

Daha fazla

XS
SM
MD
LG