Erişilebilirlik

CANLI BLOG- ABD: Anma Günü'nde Trump Maskesiz Biden Maskeli

Başkan Trump savaşlarda hayatını kaybeden ABD askerlerinin anıldığı Ulusal Anma Günü törenlerine katıldı ancak Corona salgını törenlerin çehresini de değiştirdi. Trump'ın 2020 seçiminde olası rakibi Joe Biden da 2 ay sonra ilk kez kamuoyu karşısındaydı. Biden'ın Trump'ın aksine maske taktığı görüldü

22:12 22.5.2020

Trump'tan Valilere "İbadet Yerlerini Açın" Uyarısı

ABD Başkanı Donald Trump Beyaz Saray’da düzenlediği basın toplantısında eyalet valilerine kilise, cami ve sinagog gibi ibadet yerlerini hemen açmaları çağrısında bulundu. Hafta sonu ibadet yerlerinin açılmaması halinde, bu kararı geçersiz kılacağını söyledi.

Başkan Trump Cuma günü Beyaz Saray’da Corona virüsü salgını tedbirlerinin ardından normalleşme adımları kapsamında düzenlenen basın toplantısının başında kısa bir açıklama yaptı. Trump, ibadet yerlerinin “zaruri yerler” kategorisinde olduğunu, bu nedenle de yeniden açılmaları gerektiğini savundu. Başkan Trump “insanlar kiliselere, sinagoglara, camilere gitmek istiyorlar” dedi.

18:49 22.5.2020

ABD’de Salgında Ölenlerin Anısına Bayraklar Yarıya İndirildi

ABD Başkanı Donald Trump, Corona salgınında hayatını kaybedenlerin anısına Ulusal Anma Günü olan Pazartesi gününe kadar, ülkede üç gün boyunca bayrakların yarıya indirileceğini açıkladı. Buna göre ABD ve ABD’ye bağlı bölgelerde, askeri üsler ve diplomatik temsilciliklerde bayraklar Cuma gününden itibaren yarıya indirildi.

Trump, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Corona virüsü nedeniyle yaşamını yitiren Amerikalılar için üç gün boyunca tüm federal binalardaki bayrakların yarıya indirileceğini bildirdi. ABD Kongresi’ndeki Demokrat Partililer, bu açıklama öncesinde Başkan Trump’a yazdıkları mektupta bayrakların yarıya indirilmesi talebinde bulunmuştu.

Trump, yaptığı yazılı açıklamada, “Ulusumuz Corona virüsü salgınında kaybedilen her yaşamın yasını tutuyor ve çektiği acıları paylaşıyor” dedi. Amerika’nın bu görünmez düşmana karşı birlikte ve kararlı duruşunu sürdüreceğini belirten ABD Başkanı, salgında ölenler ve yakınlarına “Tanrı sizinle olsun” dedi.

Amerika’da bayraklar tüm ulusu etkileyen trajik olaylar sonrasında yarıya indiriliyor. Salgından en çok etkilenen ülkeler arasında yer alan ABD’de yaklaşık 95 bin kişi hayatını kaybetti.

ABD’de her yıl Mayıs ayının son Pazartesi günü Ulusal Anma Günü’nde savaşlarda ölen askerler anılıyor.

17:48 22.5.2020

CDC: ''Corona Virüsü Yüzey ve Hayvanlardan Kolay Kolay Bulaşmıyor''

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri'nin (CDC) Corona virüsüne karşı önlemlerle ilgili yayınladığı güncellenmiş rehberinde, virüsün nesnelerden ve yüzeylerden "kolayca bulaşmadığı" ancak bunun mümkün olabileceği belirtildi. Ülke genelinde hareketliliğin yeniden başlamasıyla beraber alınması gereken önlemlerin sıralandığı CDC raporunda virüsün hayvandan insana ya da insandan hayvana bulaşma olasılığının düşük olduğu da kaydedildi.

Rehberin Corona virüsünün nasıl yayıldığına ilişkin bölümünde yapılan değişikliklerle ilgili açıklamalarda bulunan CDC sözcülerinden Kristen Nordlund, virüsün insandan insana yakın temas sonucu bulaştığı yönündeki uyarılarının değişmediğini vurguladı.

Haberin ayrıntıları için tıklayın

00:20 22.5.2020

“New York Haziran'ın İlk İki Haftasında Yeniden Açılabilir”

New York Belediye Başkanı Bill de Blasio, kentte ekonominin Haziran ayının ilk iki haftası içinde yeniden açılabileceğini söyledi.

De Blasio salgın hastalıkla ilgili düzenlediği günlük basın toplantısında, ellerindeki verilerin, New York kentinde ekonomik faaliyetlerin Haziran ayının ilk yarısında yeniden başlatılabileceğine işaret ettiğini söyledi.

New York’ta her dört kişiden biri yiyecek yardımına muhtaç

Başkan de Blasio, New York’ta her dört kişiden birinin yiyecek yardımına muhtaç olduğunu da belirterek, belediyenin 60 günde 32 milyon hazır yemek dağıttığını kaydetti. De Blasio, “Salgın hastalıkla birlikte kentte yiyecek yardım talebi ikiye katlandı. Günde iki milyon kişi yiyecek yardımı alıyor. Bu her dört New Yorklu'dan biri demek” diye konuştu.

New York plajlarında denize girme yasağı

Geçtiğimiz haftalarda hava sıcaklarının aniden artmasıyla New Yorklular'ın kentin plajlarına akın etmeleri yetkilileri yeni önlemler almak zorunda bıraktı.

Bu hafta sonu açılacağı belirtilen kentin plajlarında denize girme yasağı getirildi. Plajların sadece yürüyüş amacıyla bulundukları semt sakinleri tarafından kullanılabileceği belirtildi.

New York’ta son 24 saatte 105 kişi yaşamını yitirdi

New York Valisi Andrew Cuomo, son 24 saatte eyalet genelinde toplam 105 kişinin salgın hastalık nedeniyle yaşamını yitirdiğini açıkladı.

New York'taki son gelişmelerle ilgili haberin ayrıntıları için tıklayın.

Daha fazla

XS
SM
MD
LG