Erişilebilirlik

CANLI BLOG- ABD: Anma Günü'nde Trump Maskesiz Biden Maskeli

Başkan Trump savaşlarda hayatını kaybeden ABD askerlerinin anıldığı Ulusal Anma Günü törenlerine katıldı ancak Corona salgını törenlerin çehresini de değiştirdi. Trump'ın 2020 seçiminde olası rakibi Joe Biden da 2 ay sonra ilk kez kamuoyu karşısındaydı. Biden'ın Trump'ın aksine maske taktığı görüldü

21:45 21.5.2020

İbadethanelerin Açılması Taraftarı Olan Başkan Trump'tan Ramazan Mesajı

Başkan Donald Trump, Michigan eyaletine hareket etmeden önce Beyaz Saray'da gazetecilerin sorularını yanıtladı. Trump, Corona salgınının yayılmasını önlemek için alınan önlemlerin gevşetilmesi sürecinde kiliselerin faaliyetlerine yeniden başlamasını sağlamanın özellikle Demokrat Partili eyalet valilerinin öncelikleri arasında yer almamasını eleştirdi.

Başkan Trump Michigan eyaletine hareket etmeden önce gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Başkan Trump Michigan eyaletine hareket etmeden önce gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Trump, ''Ülkemizin normal düzenini geri getirmek istiyorum. Normalleşmek istiyorum. Yapmak istediklerimden birisi de kiliseleri açmak. Çok sayıda Demokrat Partili eyalet valisi, kiliselere saygılı yaklaşım göstermiyor. Kiliselerimizi açmak istiyorum. Pek yakında bu konuda son derece güçlü bir tavır takınacağız'' ifadelerini kullandı.

Başkan Trump, kiliselerin yanı sıra camileri de açmak isteyip istemediği şeklindeki soruya ise ''Buna camiler dahil'' dedi.

Trump, bir gazetecinin ''Ramazan Bayramı'nı kutlayacak Müslümanlar için bir mesajınız var mı?'' şeklindeki sorusuna ise ''Evet. Onlara iyi dileklerimi gönderiyorum. Çok iyi dileklerimi'' yanıtını verdi.

18:13 21.5.2020

Son Üç Ayda İşsizlik Yardımı Başvurusu Yapanların Sayısı 38,6 Milyona Yükseldi

ABD Çalışma Bakanlığı'nın mevsimsel olarak ayarlanmış verilerine göre geçtiğimiz hafta işsizlik yardımı başvurusunda bulunanların sayısı 2 milyon 438 bin olarak kayıtlara geçti. Böylece Mart ayından beri işsizlik yardımına başvuranların sayısı 38,6 milyona yükseldi.

Yoğun başvuru nedeniyle sistemde yaşanan tıkanıklıklar hala giderilemedi, giderilemedi, buarada Corona salgını nedeniyle şirketlerin ikinci dalga işten çıkarmalara başlaması, Mayıs ayındaki istihdam kaybının da sarsıcı olacağını gösteriyor.

Öte yandan Çalışma Bakanlığı, bir önceki hafta yapılan işsizlik yardımı başvuruları verilerinde düzeltme yaparak başvuru sayısını 2 milyon 981 bin değil, 2 milyon 687 bin olarak kayıtlara geçirdi. Bunun nedeni, Connecticut eyaletinin başvuru rakamlarında hata yaptığını açıklaması.

Haberin devamı için tıklayın

07:50 21.5.2020

Pelosi Trump'ı ''Ayakkabıları Köpek Dışkılı Çocuğa'' Benzetti

Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi ile Başkan Donald Trump arasında son günlerde yaşanan karşılıklı sözlü atışmanın dozu giderek artıyor.

Pazartesi günü Trump için ''hastalık boyutunda obez'' ifadesini kullanan Pelosi, Çarşamba günü de Başkan Trump'ı, ''ayakkabılarında köpek dışkısıyla dolaşan'' bir çocuğa benzetti.

Pelosi düzenlediği bir basın toplantısında, Başkan Trump'ın MSNBC televizyonu sunucusu Joe Scarborough'yu hedef alması ve ünlü sunucuyu ''psikopat'' olarak nitelemesine dair yorumunun sorulması üzerine, ''Pantolonu çamur içinde gelen bir çocuk gibi. Ayakkabılarında köpek dışkısıyla geliyor ve onunla birlikte çalışan herkesin ayakkabılarında da uzunca bir süre ondan var'' diye konuştu.

Trump da Salı günü Kongre'yi ziyareti sırasında gazetecilere yaptığı açıklamada, ''Pelosi hasta bir kadın, Çok sayıda sorunu var, pek çok akli sorun'' ifadesini kullanmıştı. Trump bu açıklamayı, Pelosi'nin bir gün önceki sözlerine yanıt olarak yapmıştı.

Pelosi CNN televizyonuna verdiği mülakatta, Trump’ın hidroksiklorokin kullandığını açıklaması konusunda, ‘’O bizim başkanımız ve bilim adamları tarafından onaylanmamış bir şeyi almasını istemem. Özellikle de onun yaş ve kilo grubunda, hastalık boyutunda obez diyorlar durumuna. Dolayısıyla bence bu iyi bir fikir değil’’ demişti.

Pelosi ve Trump, 16 Ekim'de Beyaz Saray'daki Suriye konulu toplantıdan bu yana yüz yüze konuşmadı.

02:34 21.5.2020

Ford Fabrikası Corona Vakaları Nedeniyle Faaliyetlerine İki Kez Ara Verdi

Corona virüsü salgını nedeniyle Chicago’daki montaj fabrikasında iki ay süreyle üretimi durduran otomotiv şirketi Ford, hafta başında yeniden açtığı fabrikayı Salı günü iki çalışanın virüs testi pozitif çıkması üzerine iki kez kısa aralıklarla tekrar kapattı.

Şirketin sözcülerinden Kelli Felker, Ford Explorer ve Lincoln Aviator SUV tipi araçların üretildiği fabrikanın Çarşamba günü tekrar faaliyete geçirildiğini açıkladı.

Sözcü Felker, Salı günü önce çalışanlardan birinin hastalanarak eve dönmesi, sonra da ikinci bir çalışanın testinin pozitif çıkması üzerine birkaç saatliğine iki kez fabrikada faaliyetlerin durdurulduğunu belirtti.

Ford dahil Amerikan otomotiv şirketleri, salgın yüzünden haftalardır kapalı olan çok sayıda fabrikada, Pazartesi günü yeniden üretime başlamıştı.

Fabrikalarda, binaya giren çalışanların sağlık taramasından geçirilmesi, yüz maskesi takma zorunluluğu ve mümkün olduğu kadar sosyal mesafeye özen gösterilmesi gibi yeni güvenlik tedbirleriyle faaliyetler yürütülüyor.

Otomobil fabrikalarının yeniden açılma sürecinin, diğer sanayi sektörlerinde de çalışanların işlerine dönmesinin ne kadar güvenli olacağını görmek açısından test vazifesi gördüğü yorumları yapılıyor.

Daha fazla

XS
SM
MD
LG