Erişilebilirlik

CANLI BLOG- ABD: Anma Günü'nde Trump Maskesiz Biden Maskeli

Başkan Trump savaşlarda hayatını kaybeden ABD askerlerinin anıldığı Ulusal Anma Günü törenlerine katıldı ancak Corona salgını törenlerin çehresini de değiştirdi. Trump'ın 2020 seçiminde olası rakibi Joe Biden da 2 ay sonra ilk kez kamuoyu karşısındaydı. Biden'ın Trump'ın aksine maske taktığı görüldü

01:07 20.5.2020

Trump: “Sıtma İlacını Savunma Amaçlı Kullanıyorum”

ABD Başkanı Donald Trump’ın Salı günü Beyaz Saray’daki kabine toplantısında, Corona virüsüne karşı etkisi bilimsel olarak kanıtlanmamış sıtma ilacını kullandığını açıklaması bir kez daha gündeme geldi. Trump ilacı “savunma amaçlı” kullandığını, ilacın güvenli göründüğünü söyledi.

Başkan Trump, sıtma ve lupus hastalıklarının tedavisinde kullanılan hidroksiklorokin adlı ilacı almaya başladıktan sonra kendisinde bir değişiklik gözlemlemediğini, ilacı takviye bir savunma sağlamak amacıyla aldığını ve bir süre sonra ilacı bırakacağını söyledi. Trump, geçtiğimiz günlerde yaverlerinden birinin Corona testinin pozitif çıkmasına atıfta bulundu, “İlacı almak için kötü bir zaman değildi” dedi.

Haberin devamı için tıklayın

01:05 20.5.2020

‘‘Sağlık Bilgilerinin Paylaşılması Azınlıkları Kaygılandırıyor’’

Corona virüsü salgını, sağlık bilgilerinin izinsiz paylaşılmasıyla ilgili kaygıya neden oluyor. Associated Press haber ajansının inceleme haberine göre en az 35 eyaletteki sağlık yetkilileri, emniyet birimleri dahil acil müdahale ekiplerinin talep etmesi halinde Corona testi pozitif çıkan kişilerin adreslerini paylaşıyor. Bu eyaletlerden 10’u ise bu kişilerin isimlerini de yetkililerle paylaşıyor.

Polis, acil müdahale ekiplerinin bu bilgileri salgınla ilgili önlem alabilmek için istediklerini söylüyor. Ancak aktivistler bu bilgilerin paylaşılmasının emniyet güçleriyle ilişkileri zaten sıkıntılı olan Afrika kökenli Amerikalılar ile Latin kökenli toplulukların fişlenmesine neden olmasından endişe ediyor. Bazı aktivistler bu bilgilerin göçmenlik yetkililerine de gönderilmesinden endişeli.

Haberin devamı için tıklayın

23:24 19.5.2020

New York'ta Vaka ve Can Kaybı Sayısı Azalmaya Devam Ediyor

ABD’de Corona virüsü salgınından en kötü etkilenen eyalet olan New York’ta vaka ve can kaybı sayısı her geçen gün azalmaya devam ediyor.

New York Valisi Andrew Cuomo, New York’ta son 24 saatte 335 yeni vaka ve 105 can kaybının olduğunu açıkladı.

New York
New York

Vali Cuomo, salgın hastalıkla ilgili hazırladıkları yedi kritere uyan, aralarında eyaletin başkenti Albany de olmak üzeri bazı bölgelerde kısıtlamaların kaldırılıp ekonominin getirilen yeni tedbir ve kurallar çerçevesinde yeniden açılacağını söyledi.

Cuomo, New York kenti, Long Island ve Orta Hudson bölgelerinin yedi ayrı kriterden en az ikisine uymadıkların belirterek, “Henüz bu bölgelerde ekonominin yeniden açılması söz konusu değil” dedi.

Vali Cuomo, hastaneye yatanların sayısında ve solunum cihazına bağlı hasta sayısının azalmasının iyi haber olduğunu ancak hala günde 335 yeni vakanın olmasını anlayamadığını kaydetti.

“Aşıya herkes ulaşabilmeli”

Vali Cuomo, Corono virüsüne karşı geliştirilecek aşının sadece zenginler için olmaması gerektiğini de belirterek, aşının adil şekilde dağıtılması çağrısında bulundu. Cuomo, ''Aşı tüm insanlar tarafından kullanılabilir olmalıdır. Sadece zenginlerin, sadece ayrıcalıklıların aşıya ulaşabileceği bir durum olamaz” dedi.

Vali Cuomo, 9’u New York kentinde olmak üzere eyalet genelinde 16 hastaneyi, başlatacakları pilot program çerçevesinde ziyaretçilere açacaklarını belirtti.

New York eyaletinde Corona virüsü vaka sayısı 362 bini aştı. Salgın hastalığa bağlı can kaybı sayısı da 22 bin 834'e yükseldi.

New York Belediye Başkanı Bill de Blasio, kentteki 1,1 milyon öğrencinin yüzde 16’sına altı haftalık online eğitim vereceklerini açıkladı.

Zenginler New York’u terk etti

Descartes Labs araştırma şirketi, lokasyon değiştiren akıllı telefonlara dayalı yaptığı tahmini bir araştırmaya göre New York kenti nüfusunun yüzde beşinin 1 Mart ile 1 Mayıs tarihleri arasında şehri terk ettiğini gösteren bir rapor yayınladı.

Raporda çoğunluğu gelir düzeyi yüksek olan semtlerde yaşayan 420 bin kişinin kenti terk ettiği öne sürüldü. Varlıklı kişilerin yaşadığı bazı semtleri terk edenleri sayısının yüzde 40'ı aştığı iddia edildi.

23:12 19.5.2020

Trump Hidroksiklorokin Kullanmasını Savundu

Başkan Donald Trump, Corona virüsüne karşı etkili olduğu bilimsel olarak kanıtlanmamış olmasına ve yan etkileri konusunda ABD Gıda ve İlaç Dairesi FDA’in uyarılarına rağmen, hidroksiklorokin adlı ilacı kullanmasını savundu.

Kongre'yi ziyareti sırasına gazetecilerin sorularını yanıtlayan Trump, kendisine ''obez'' diyen Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi için ''hasta bir kadın'' ifadesini kullandı.

Haberin ayrıntıları için tıklayın.

Daha fazla

XS
SM
MD
LG