Erişilebilirlik

BM Kalkınma Hedeflerine Ulaşma Gayretinde


BM Kalkınma Hedeflerine Ulaşma Gayretinde
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:37 0:00

Amerika’da hükümet ve özel sektörün Birleşmiş Milletler'in 2015 sonrası için hazırladığı sürdürülebilir kalkınma planına destek vermeye hazır olduğu bildiriliyor

Birleşmiş Milletler 15 yıllık kalkınma planı olan Milenyum Kalkınma Hedefleri’nin sonuna yaklaşırken dünyanın en zor koşullarında yaşayan insanlara yardım edecek girişimlerin hazırlığına başladı. Milenyum Kalkınma Hedefleri arasında aşırı fakirliği, hastalıkları ve açlığı azaltmanın yanı sıra okur-yazarlık oranlarını yükseltmek de var.

Uganda’daki bu klinikte, çocukların bazıları aşırı besinsizlikten kaynaklanan sorunlar nedeniyle tedavi görüyor. Anneleri ise iyi beslenme konusunda eğitim alıyor.

Sophia Nakkazi: “Eskiden bebeğimi emzirmek için ağlamasını beklerdim. Şimdi zamanında emzirmeye özen gösteriyorum.”

UNICEF tarafından desteklenen bu tür programların amacı çocuklarda açlıktan kaynaklanan sorunlarla mücadele etmek. Bu, Milenyum Kalkınma Hedefleri’nden biri.

Washington’daki bir toplantıda hükümet ve özel sektör temsilcileri kalkınmakta olan uluslara uzun süreli istikrar sağlanabilmesi için yapılacakları tartıştı.

Başkan Obama’nın danışmanlarından John Podesta dünyanın en yoksul insanlarının ekonomik ve sosyal kaynaklara ulaştırılması konusunda büyük ilerlemeye ihtiyaç olduğunu söyledi:

“Fakirler banka hesabı açamıyorsa, topraklarına sahip çıkamıyorsa, yasal kimlikleri yoksa ya da en temel altyapıya ulaşımları yoksa onlardan kendilerine yardım edebilmelerini bekleyemeyiz.”

Podesta fakirlerin bu tür bir altyapıya ihtiyacı olduğunu söyledi:

“Yoksulların dünyayla bağlantısının kurulması sağlık hizmetlerine, eğitime, iş fırsatlarına ulaşmalarının yanı sıra finansal ve enerji altyapısına da erişimlerini sağlayacaktır. Bu, aynı zamanda bu kişilerin ülkelerindeki toplumsal ve ekonomik yaşamın etkin üyeleri haline gelmelerine de yarayacaktır.”

Küresel Bağlantı Başkanı Georg Kell, bu tür ihtiyaçlara cevap verebilen devlet yapılarının kilit özellik taşıdığını söylüyor:

“Bu, katalizör etkisi yapıyor. Bunu başaramazsak tarihsel bir fırsatı kaçırmış olacağız.”

Bu tür çalışmalar yoksul ülkelerde yaşayanlara daha iyi yaşam koşulları sağlayabilir.
XS
SM
MD
LG