Erişilebilirlik

Biden: “Kiev'deki çocuk hastanesine saldırı, Rusya'nın acımasızlığını hatırlatan korkunç bir örnek”


ABD Başkan Joe Biden ile Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski'nin Beyaz Saray'daki görüşmesi- 21 Aralık 2022 (ARŞİV).
ABD Başkan Joe Biden ile Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski'nin Beyaz Saray'daki görüşmesi- 21 Aralık 2022 (ARŞİV).

ABD Başkanı Joe Biden, Rusya’nın dün Kiev’deki Okhmatdyt Çocuk Hastanesi de dahil olmak üzere Ukrayna'nın beş kentine düzenlediği ve en az 41 kişinin öldüğünü füze saldırısını “Rusya'nın acımasızlığını hatırlatan korkunç bir örnek” olarak niteledi.

Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamada Biden, “Rusya'nın bugün onlarca Ukraynalı sivilin ölümüne ve Kiev'in en büyük çocuk hastanesinde hasara ve kayıplara neden olan füze saldırıları, Rusya'nın acımasızlığını hatırlatan korkunç bir örnektir” dedi.

Dünyanın bu önemli anda Ukrayna'nın yanında durmaya devam etmesi ve Rus saldırganlığını görmezden gelmemesinin kritik önem taşıdığını belirten Biden, bu NATO liderlerini Washington'da ağırlayacağını ve desteklerinin sarsılmaz olduğunu açıklamak üzere Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski ile görüşeceğini söyledi.

Joe Biden, “Müttefiklerimizle birlikte, şehirlerini ve sivilleri Rus saldırılarından korumaya yardımcı olmak üzere Ukrayna'nın hava savunmasını güçlendirecek yeni tedbirleri açıklayacağız. Amerika Birleşik Devletleri Ukrayna halkının yanındadır” dedi.

Rusya, dün başkent Kiev’e ve Ukrayna’nın diğer şehirlerine son ayların en ölümcül hava saldırısını düzenledi.

NATO Zirvesi için Washington'a gitmeden önce Polonya'da mola veren Volodimir Zelenski, ölü sayısını üçü çocuk 37 olarak açıklarken, 170'den fazla da yaralı olduğunu söyledi. Ancak farklı bölgelerdeki kayıplarla ölü sayısı en az 41’e ulaştı.

Ukrayna hükümeti, Şubat 2022’de başlayan savaşta en çok kayıp verilen günlerden biri olması nedeniyle bir günlük yas ilan etti ve bu saldırının, Ukrayna'nın Batılı müttefiklerinin hava savunmasını acilen geliştirmesi gerektiğini gösterdiğini bildirdi.

Forum

STÜDYO VOA

ABD’den Batı Şeria’da vurulan Ayşenur Ezgi Eygi için taziye açıklaması – 6 Eylül
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG