Erişilebilirlik

AYM'ye rağmen Hazine kararıyla HDP’ye bloke mi gelecek?


Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) Hazine yardımına bloke konulması talebine ilişkin, "İlgili birimlerimiz konuyu çalışıyorlar" dedi.

Şimşek, TBMM’deki AK Parti grubu öncesinde Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) HDP'nin hesaplarına bloke kararını reddetmesinin sorulması üzerine konuyla ilgili bakanlıkta çalışma yapıldığını açıkladı.

Bu açıklama, Anayasa Mahkemesi'nin HDP'nin Hazine yardımını bloke etmeye ihtiyaç olmadığı yönünde karar vermesine rağmen, AK Parti iktidarınca bu yönde idari karar alınabileceğini ortaya koydu.

AYM'ye rağmen Hazine kararıyla HDP’ye bloke mi gelecek?
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:00:28 0:00


Dolayısıyla böylece, Türkiye'de en üst düzey yargı organı AYM'nin yargı kararına rağmen Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın idari karar ile HDP'nin aldığı Hazine yardımına müdahale etme ihtimali gündeme taşınmış oldu.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, HDP'nin 14 Mayıs’ta yapılan seçimlere girmediğini gerekçe göstererek, AYM’den Hazine yardımına tedbir konulmasını istemişti. AYM bu talebi önceki gün reddetmişti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de dün partisinin grup toplantısında, HDP'nin Hazine yardımına bloke konulması talebini reddettiği için AYM'yi hedef alarak, "Onları şiddetle kınıyorum. AYM Kandil kuyruğundan ayrılmalıdır" ifadelerini kullanmıştı.

STÜDYO VOA

Cumhurbaşkanı Erdoğan BM Zirvesi’ne kalabalık bir heyetle katılacak – 19 Eylül
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG