Erişilebilirlik

ABD Venezuela Cumhurbaşkanı Maduro’nun uçağına el koydu


ABD, Venezuela’ya uyguladığı yaptırım ve ihracat kontrolünü ihlal ettiği gerekçesiyle, Cumhurbaşkanı Nicholas Maduro’nun kullandığı uçağa el koydu. Uçak, Dominik Cumhuriyeti’nden Florida’ya götürüldü
ABD, Venezuela’ya uyguladığı yaptırım ve ihracat kontrolünü ihlal ettiği gerekçesiyle, Cumhurbaşkanı Nicholas Maduro’nun kullandığı uçağa el koydu. Uçak, Dominik Cumhuriyeti’nden Florida’ya götürüldü

ABD Adalet Bakanlığı yaptırımları ihlal ettiği gerekçesiyle Venezuela Cumhurbaşkanı Nicholas Maduro’nun kullandığı uçağa el konulduğunu açıkladı. Uçak Dominik Cumhuriyeti’nden Florida’ya götürüldü.

ABD Adalet Bakanı Merrick Garland, Dassault Falcon 900EX model uçağın 13 milyon dolara yasadışı olarak paravan bir şirket aracılığıyla satın alındığını ve uçağın Nicholas Maduro tarafından kullanılmak üzere ABD dışına kaçak olarak çıkarıldığını kaydetti.

Amerikalı yetkililer, ilk olarak CNN tarafından bildirilen el koyma işleminin, Dominik Cumhuriyeti ile yakın işbirliği içinde yapıldığını söyledi.

ABD’nin adımı, Venezuela’da 28 Temmuz’da yapılan ve Maduro’nun kazandığını iddia ettiği, ancak muhalefetin sayımının kendi adayının kazandığını gösterdiğini söylediği tartışmalı seçimlerin ardından Maduro üzerinde baskının arttığı bir döneme rastladı.

Venezuela Cumhurbaşkanı Maduro, ona yakın isimler ve Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) üyesi olan Venezuela’nın petrol sektörü ABD yaptırımlarının hedefinde.

Tartışmalı seçim sürecini Maduro’nun yönetme şekli ABD’nin daha fazla yaptırım uygulaması olasılığını da gündeme getirdi.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi’nden bir sözcü, “Bu, Maduro’nun Venezuela’yı yanlış yönetmesinin sonuçlarını hissetmesini sağlamak için önemli bir adım” dedi.

Sözcü, “Çeşitli bağımsız kaynaklar Maduro ve temsilcilerinin 28 Temmuz cumhurbaşkanlığı seçimi sonuçlarıyla oynadığını, asılsız şekilde zafer ilan ettiğini ve güç kullanarak iktidarda kalmak için yaygın şekilde baskı uyguladığını gösterdi” ifadelerini kullandı.

Venezuela hükümetinden konuya ilişkin bir açıklama henüz gelmedi.

Forum

STÜDYO VOA

Beyaz Saray’da kritik toplantı: Biden İngiltere Başbakanı Starmer ile görüştü - 13 Eylül
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG