Erişilebilirlik

ABD Dışişleri Müsteşar Vekili John Bass Türkiye’de temaslarda bulundu


ABD Dışişleri Bakanlığı Siyasi İşler Müsteşar Vekili John Bass dün Ankara'da Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'la görüştü- 17 Eylül 2024.
ABD Dışişleri Bakanlığı Siyasi İşler Müsteşar Vekili John Bass dün Ankara'da Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'la görüştü- 17 Eylül 2024.

ABD Dışişleri Bakanlığı İdari İşler Müsteşarı ve Siyasi İşler Müsteşar Vekili John Bass Ankara’da temaslarda bulundu.

Pakistan temaslarının ardından Ankara’ya giden Bass, dün Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Bakan Yardımcısı Nuh Yılmaz’la görüştü.


Türk diplomatik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Yılmaz ile Bass’in görüşmesinde Suriye ile bağlantılı gelişmeler ele alındı.

Suriye’deki güvenlik, siyasi, ekonomik ve insani durumun değerlendirmesi yapıldığı görüşmede, bölgede yükselen tansiyonun Suriye sahasına olumsuz yansımaları üzerinde duruldu.

Kaynaklar ayrıca “görüşmede Bass’e Ankara’nın, Suriye’de IŞİD’le mücadelede bölücü örgüte verilen desteğin kesilmesi talebini bir kez daha ilettiklerini” kaydetti.

Bass, 2014-17 yıllarında Ankara Büyükelçiliği yaptı

2014-2017 yıllarında ABD'nin Ankara Büyükelçisi olarak görev yapan Bass, son olarak Ankara'yı 15-16 Nisan 2024 tarihlerinde ziyaret etmiş ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile görüşmüştü.

Görüşmede terörle mücadele, son bölgesel gelişmeler, Gazze'deki durum, Suriye'deki gelişmeler, Ukrayna’daki son durum ve Karadeniz güvenliği gibi konuların yer aldığı bildirilmişti.

Bass de Fidan'la yaptığı görüşmeden sonra paylaştığı X mesajında, “Türkiye, en önemli bölgesel ve küresel konularda iletişim ve işbirliği içinde olduğumuz kilit bir müttefik ve ortaktır. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile Gazze'deki sivillerin ve yardım görevlilerinin güvenliğinin kritik önemi, Ukrayna'nın demokrasi ve özgürlüğüne destek, terörle mücadelede işbirliğinin derinleştirilmesi ve NATO'nun hepimizi nasıl daha güvenli ve birlik içinde kıldığı konularını ele aldık” demişti.

Forum

STÜDYO VOA

ABD’nin İsrail’in Hizbullah’a yönelik saldırısından haberi yok – 18 Eylül
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG