Erişilebilirlik

Euro 2024 gruplarında kader maçı: Türkiye, Çek Cumhuriyeti ile karşılaşıyor


A Milli Futbol Takımı, bu akşam Çek Cumhuriyeti ile karşılaşacak.
A Milli Futbol Takımı, bu akşam Çek Cumhuriyeti ile karşılaşacak.

Türkiye A Milli Futbol Takımı, Avrupa Futbol Şampiyonası Euro 2024 F Grubu son maçında Çek Cumhuriyeti ile tur mücadelesi verecek.

Hamburg'daki Volkspark Stadı’ndaki maç, bu akşam TSİ 22.00'da başlayacak. Milli takım maçı kazanması ya da berabere kalması halinde turnuvada son 16 takım arasına girebilecek.

Gruptaki ilk maçında Gürcistan'ı 3-1 yenen ay yıldızlı ekip, ikinci maçında ise Portekiz'e 3-0 mağlup oldu. Turnuvaya 2-1'lik Portekiz yenilgisiyle başlayan Çek Cumhuriyeti ise ikinci maçında Gürcistan ile 1-1 berabere kalmıştı.

F Grubu’nda Türkiye 3, Çek Cumhuriyeti ve Gürcistan ise 1'er puana sahip. İlk iki maçını da kazanan ve 6 puana sahip olan Portekiz, grup liderliğini garantiledi. Üçüncü karşılaşmalar sonunda Türkiye puanını Portekiz’le eşitlese bile ikili averaj nedeniyle grubu ikinci sırada tamamlayacak.

Çek Cumhuriyeti karşısında alacağı tek puan Türkiye'nin son 16 turuna kalması için yeterli. Türkiye bu durumda, Portekiz-Gürcistan maçının sonucuna bakmaksızın 4 puanla adını bir üst tura yazdıracak.

Ancak Çek Cumhuriyeti’ne mağlup olursa, Portekiz-Gürcistan maçının sonucuna ve diğer gruplardaki sonuçlara göre Türkiye'nin “en iyi üçüncü” olma ihtimali var. Milli takımın Çek Cumhuriyeti’ne 4 farkla mağlup olması ve Gürcistan’ın Portekiz maçını kazanması durumunda Türkiye grubu son sırada tamamlayarak elenecek.

Ay yıldızlılar grubu ikinci sırada tamamlarsa D Grubu'nu lider bitiren Avusturya ile eşleşecek. Söz konusu maç önümüzdeki Salı günü Leipzig’de oynanacak. Türkiye, tüm gruplarda mücadele eden en dört üçüncü arasına girmesi halinde ise İspanya ya da İtalya ile eşleşecek.

Montella’dan eleştirilere cevap: “Kırdığımız rekorları hatırlatmak istemiyorum, şimdi takımı destekleme zamanı”

A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella’nın bu akşamki kadro tercihi merak ediliyor. İtalyan çalıştırıcı özellikle, Gürcistan maçının yıldızı Arda Güler’i Portekiz karşısında ilk 11’de sahaya sürmemesi nedeniyle yoğun eleştirilmişti.

Portekiz maçına yönelik eleştirileri dünkü basın toplantısında cevaplayan Montella, “Dikkatimizin dağılmasına izin vermeyeceğiz. Motive olduk. Kendi kaderimiz kendi elimizde. Başka iki takımın sonucuna bel bağlamış değiliz. Önemli olan sadece bizim maçımız. Sahada cevabımızı vereceğiz. 10 aydır da zaten bunu yapıyoruz. Kırdığımız rekorları bir kez daha hatırlatmak istemiyorum. Şimdi takımı destekleme zamanı” ifadelerini kullandı.

Arda Güler’in sakat olduğu gerekçesiyle Portekiz maçında ilk 11’de yer almaması ancak son 20 dakikada sahada yer alması, spor kamuoyunun gözlerini Montella ve Türkiye Futbol Federasyonu yönetimine çevirmişti.

Portekiz maçından sonra takımdan ayrı çalışan, son iki gün ise idmanın tamamına katılan Arda Güler’in, gelen son haberlere göre ilk 11’de yer alması bekleniyor.

Buna karşılık, ayak bileğinde travma oluşan orta saha Orkun Kökçü ve dizinde ağrısı olan kaleci Mert Günok'un bu karşılaşmada da forma giymesi zor gözüküyor.

Takımla çalışmalara başlayan İrfan Can Kahveci'nin maç kadrosunda yer alması bekleniyor. Milli Takım'da ilk iki maçta gördüğü sarı kartlarla cezalı duruma düşen Abdülkerim Bardakcı ise forma giyemeyecek. Müsabakayı Romanya Futbol Federasyonu'ndan István Kovács yönetecek.

Forum

STÜDYO VOA

Merih Demiral’ın bozkurt işareti sorun oldu – 3 Temmuz
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG