Erişilebilirlik

Sendikalardan TÜİK’e tepki hükümete çağrı


Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) üyesi sendikaların üye ve yöneticileri, TÜİK Diyarbakır Bölge Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaptı- 5 Temmuz 2023
Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) üyesi sendikaların üye ve yöneticileri, TÜİK Diyarbakır Bölge Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaptı- 5 Temmuz 2023

DİYARBAKIR - Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan enflasyon rakamlarına tepki gösteren Diyarbakır’daki sendika üyeleri, rakamların gerçek enflasyonu yansıtmadığını savundu. Sendika üyeleri, memur maaşlarının belirlenmesinde TÜİK rakamlarının temel alınmamasını istedi.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) üyesi sendikaların üye ve yöneticileri tepkilerini TÜİK Diyarbakır Bölge Müdürlüğü önünde basın açıklamasıyla dile getirdi.

Sendikalardan TÜİK’e tepki hükümete çağrı
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:11 0:00

Basın açıklamasına ilk sözü alan Haber-Sen Genel Başkanı Mesut Balcı, kamu çalışanlarının gün geçtikçe daha fazla geçim sıkıntısı çektiğini söyledi. Döviz artışının kamu çalışanlarını daha fazla etkilediğinin kaydeden Balcı, “Daha önce 15 maaşa 20 maaşa ev alırken şu an 100 maaşa denk gelen alım gücü var. Alım gücünün düştüğü bir süreçle karşı karşıyayız” dedi.

Daha sonra söz alan KESK Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Serdar Keskin ise TÜİK’e tepki gösterdi.

Keskin TÜİK’in rakamlarına hükümetin bile inanmadığını dile getirerek, maaş zamlarının TÜİK rakamlarına göre yapılmasına tepki gösterdi. Keskin, “Alanlardayız çünkü TÜİK yaşadığımız hayat pahalılığını en az yarı yarıya düşük göstererek, maaş artışlarını adeta bir kara delik gibi yutmaya devam ediyor. Alanlardayız çünkü maaşlarımız ücretlerimiz yıllardır iktidarın kendisinin dahi inanmadığı TÜİK rakamlarına göre arttırılıyor” diye konuştu.

"En düşük memur maaşı 40 bin TL olsun" talebi

Açıklamaya katılan sendika yöneticileri ise VOA Türkçe’ye yaptıkları açıklamada, maaş zamlarının TÜİK rakamlarına göre belirlenmemesi gerektiğini söyledi. Eğitim-Sen Diyarbakır 1 No'lu Şube Eş Başkanı Zülküf Güneş, en düşük memur maaşının 40 bin TL olmasını istedi.

Sağlık ve Sosyal Hizmet ve Emekçileri Sendikası (SES) Şube Eş Başkanı Şiyar Güldiken ise, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim sürecinde en düşük maaşının 22 bin lira olacağı yönündeki açıklamasına değindi.

Güldiken, bunun yetersiz olduğunu savunarak, 35 bin ve 40 bin arasında olması gerektiğini ifade etti.

STÜDYO VOA

Beyaz Saray’da kritik toplantı: Biden İngiltere Başbakanı Starmer ile görüştü - 13 Eylül
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG