Erişilebilirlik

Yayınevleri Devreden Çıkıyor


Yayınevleri Devreden Çıkıyor
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:55 0:00
Linki indirmek için

Çok az sayıda yazar yazdıklarının basılması hayalini gerçekleştirir. Ancak modern teknoloji sayesinde, yazarlar artık yayınevlerinin keyfini beklemeden eserlerini milyonların beğenisine sunabiliyor

Sakin bir Pazar günü, öğleden sonra John Saul hayranları, yazarın Virginia eyaletinin Alexandria ilçesindeki evine akın ediyor. İçerde Saul, Candle in the Window/Penceredeki Mum adlı ilk kitabını imzalıyor.

Yazar, John Saul: “Kitapta 40 yıldır yazdıklarını topladım. Çeşitli konularda 66 yazım ve değerlendirmem var. Çocuk komedisinden aşka ve romantik yazılara kadar her şeyi bulmanız mümkün.”

64 yaşındaki inşaatçı John Saul, birkaç yıl önce konut sektörü çöktüğünde yazarlık hayalini gerçekleştirmeye karar vermiş. Ancak bunun için zamanın doğru olup olmadığından emin değilmiş.

John Saul: “Yayınevleri arka arkaya birçok kez yazdıklarınızı yayınlamayı reddedince, öfkeleniyorsunuz. Yazdıklarım kötü mü diye kendinizi sorgulamaya başlıyorsunuz.”

Bu yüzden John Saul, geçen yıl farklı bir yol deneyerek yazdıklarını elektronik kitap olarak yayınlamaya başlamış.

John Saul: “Internetten aldığım tepkilerin çokluğunu anlatamam, çünkü dünyanın her yerinde isteyen herkese internet üzerinden ulaşmak mümkün. E-kitap satışlarım inanılmaz çok oldu.”

Ancak herkes e-kitap okumayı sevmiyor.

John Saul: “Kitabı e-kitap olarak değil de ellerinde tutup okumak isteyen birçok kişiden, geleneksel kitap tarzında yayınlamam için istek geldi.”

John Saul, çözümü Politics and Prose adlı yerel bir kitapçıda bulmuş. Burada kısaca OPUS adı verilen Espresso Kitap Makinesi, isteyen müşterilerin, kapağı dahil kitap basmasını sağlıyor. Kitapçının danışmanı Bill Leggett açıklıyor: “Müşteriler yazdıklarını CD’ye alıp getiriyorlar, biz de kitaplarının tasarımını ve düzenlemesini yapıyoruz. Kitap kapaklarını dizayn edip getirirlerse, basmalarını sağlıyoruz.”

Leggett, hiçbir projeyi reddetmediklerini söylüyor. Her kitap için 7 dolar, her sayfa için iki cent alıyorlar ve basım işi sadece birkaç dakika sürüyor. OPUS Kasım ayında kullanılmaya başladığından buyana 6 bin kitap basmış.

Bill Leggett: “Bugüne kadar birçok kişi anılarını, aile geçmişlerini, kullanım kılavuzlarını, ders notlarını bastı.”

Yazarların kendilerinin bastığı kitaplar, kitapçıda satılıyor. Satışı da yazarlar yapıyor.

John Saul: “Kitap imza günleriyle ilgili duyuruları spor salonlarında, kütüphanelerde, süpermarketlerde dağıtıyor, duyulmasını sağlıyoruz.”

Phyllis Clover, Candle in the Window/Penceredeki Mum” adlı kitabı bu sayede duymuş.

Müşterisi: “Henüz kitabı okumadım ama başlamak için sabırsızlanıyorum.”

Yazar John Saul, yılsonunda Politics and Prose adlı kitapçıya tekrar gitmeyi ve bu kez ikinci kitabını bastırmayı planlıyor.
XS
SM
MD
LG