Erişilebilirlik

USA-BIDEN/
USA-BIDEN/

CANLI BLOG: ABD’den Ukrayna’ya 150 Milyon Dolarlık Ek Silah Yardımı

Başkan Joe Biden, Ukrayna için 150 milyon dolarlık yeni silah yardımı paketi açıkladı. Pakette Kiev’e Rusya’nın işgaline karşı koymasına yardım etmek üzere ilave topçu mühimmatı, radar ve diğer türden teçhizat bulunuyor

06:59 24.2.2022

Biden Gelişmeleri Takip Ediyor

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, Başkan Joe Biden’ın, Rus askeri kuvvetlerinin Ukrayna’da süren saldırılarıyla ilgili bilgilendirildiğini açıkladı.

Psaki, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, ‘’Başkan bu akşam Dışişleri Bakanı Blinken, Savunma Bakanı Austin, Genelkurmay Başkanı Milley ve Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan tarafından, Rus askeri güçlerinin Ukrayna'ya yönelik devam eden saldırısı hakkında bilgi aldı’’ dedi.

Psaki önceki paylaşımında da Başkan Biden’ın, Ukrayna'daki gelişmeleri yakından izlediğini ve Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan'dan düzenli güncellemeler almaya devam edeceğini kaydetmişti. Psaki, Başkan’ın BM Güvenlik Konseyi toplantısından önce ABD’nin BM Daimi Temsilcisi Linda Thomas Greenfield ile de görüştüğünü belirtmişti.

Bu arada Amerikan MSNBC televizyonu Biden’ın Ukrayna lideri Zelenski’yi telefonla aradığını bildirdi.

07:04 24.2.2022

NATO’dan Rusya İşgaline Kınama

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik "pervasız ve sebepsiz saldırısını" şiddetle kınadı ve NATO müttefiklerinin Moskova'nın "saldırgan eylemlerinin" sonuçlarını ele almak için biraraya geleceklerini söyledi.

Stoltenberg, "Tekrarlanan uyarılarımıza ve diplomasi için bitmek bilmeyen çabalarımıza rağmen, Rusya, bir kez daha egemen ve bağımsız bir ülkeye karşı saldırganlık yolunu seçti" dedi.

NATO Genel Sekreteri, Rusya'yı askeri harekatını derhal durdurmaya ve Ukrayna'nın egemenliğine ve toprak bütünlüğüne saygı duymaya çağırdı.

Stoltenberg, "Bu korkunç zamanda Ukrayna halkının yanındayız. NATO, tüm müttefikleri korumak ve savunmak için elinden gelen her şeyi yapacak" ifadelerini kullandı.

07:11 24.2.2022

Avrupa'dan Rusya'ya sert tepki

AB Komisyonu Başkanı Ursula Von Der Leyen Twitter hesabından paylaştığı mesajında, “Bu karanlık zamanlarda kalbimiz Ukrayna ve bu sebepsiz saldırıyla karşı karşıya kalan ve can güvenliklerinden endişe eden masum kadın, erkek ve çocuklarla. Kremlin'e hesap soracağız” dedi.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson da resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Ukrayna’daki korkunç olaylardan dolayı dehşet içerisindeyim. Cumhurbaşkanı Zelenski ile bir sonraki adımları görüşmek üzere konuştum. Başkan Putin, Ukrayna’ya yönelik bu sebepsiz saldırıyı başlatarak kan dökme ve yıkım yolunu tercih etmiştir. Birleşik Krallık ve müttefiklerimiz kararlı bir şekilde buna yanıt verecektir” ifadelerini kullandı.

07:19 24.2.2022

Ukrayna Dışişleri Bakanı: "Dünya Bir An Önce Harekete Geçmeli"

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Rusya'ya karşı bir an önce harekete geçilmesi gerektiğini belirtti.

“Dünya bir an önce harekete geçmeli. Avrupa’nın ve dünyanın geleceği tehlikede'' diyen Ukrayna Dışişleri Bakanı, "SWIFT sisteminden çıkarılması dahil Rusya'ya karşı sert yaptırımların uygulanması, Rusya'nın tamamen izole edilmesi, Ukrayna'ya silah ve teçhizat sağlanması, Ukrayna'ya mali destek ve insani desteğin sağlanması" sözleriyle Moskova'ya karşı atılması gereken adımları sıraladı.

Daha fazla

XS
SM
MD
LG