Erişilebilirlik

USA-BIDEN/
USA-BIDEN/

CANLI BLOG: ABD’den Ukrayna’ya 150 Milyon Dolarlık Ek Silah Yardımı

Başkan Joe Biden, Ukrayna için 150 milyon dolarlık yeni silah yardımı paketi açıkladı. Pakette Kiev’e Rusya’nın işgaline karşı koymasına yardım etmek üzere ilave topçu mühimmatı, radar ve diğer türden teçhizat bulunuyor

07:21 24.2.2022

Guterres: “Askerlerini Ukrayna’dan Geri Çek”

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, Ukrayna ve Almanya’nın talebiyle bu gece acil toplandı. Toplantı başladıktan yarım saat sonra, Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin, Ukrayna’nın doğusuna özel askeri birliklerinin operasyon düzenlediğini açıkladı.

Putin’in açıklamasından önce BM Güvenlik Konseyi’nde konuşan Genel Sekreter Antonio Guterres, toplantıda Putin’e Ukrayna’yı işgale hazırlanan askerlerini durdurması için çağrı yaptı.Genel Sekreter Guteres, Güvenlik Konseyi toplantısı sonrası düzenlediği basın toplantısında bu kez Rusya Cumhurbaşkanı Putin’e, “Askerlerini Ukrayna’dan Rusya’ya geri çek” çağrısı yaptı.

Haberin tamamını okumak için: dlvr.it/SKY8R8

07:25 24.2.2022

Rusya’nın Ukrayna operasyonu Asya piyasalarını vurdu

Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin’in Ukrayna’ya askeri harekat emri vermesinin ardından güne başlayan Asya borsaları düştü ve petrol fiyatları yükseldi.

Vladimir Putin’in, Rusya'nın Ukrayna'ya askeri harekatını duyurmasından hemen sonra Tokyo ve Seul borsalarında yüzde 2’lik düşüş kaydedildi, Hong Kong ve Sidney borsalarında yüzde 3’ten fazla kayıp yaşandı.

Rusya petrolündeki olası tedarik kesintisi tedirginliği nedeniyle petrol varil başına yaklaşık 3 dolar arttı.

07:35 24.2.2022

Biden: "Rusya'ya sert yaptırım uygulayacağız"

ABD Başkanı Joe Biden Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenski’yle telefonda görüştüğünü ve uluslararası toplumu biraraya getirmek amacıyla attıkları adımlar konusunda Ukrayna liderini bilgilendirdiğini belirtti.

Başkan Biden Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Yarın G7 liderleriyle görüşeceğim. ABD olarak müttefiklerimiz ve ortaklarımızla birlikte Rusya’ya sert yaptırımlar uygulayacağız. Ukrayna’ya ve Ukrayna halkına destek ve yardım sağlamaya devam edeceğiz” dedi.

07:42 24.2.2022

Blinken: "Rusya’ya karşılık verilmesi ve NATO’nun doğu kanadının güçlendirilmesi konusunda ortak bir tavır içindeyiz"

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken Savunma Bakanı Lloyd Austin’la birlikte Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırısını kınamak ve İttifak'ın eşgüdüm içinde karşılık vermesini NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’le görüştüklerini açıkladı.

"Rusya’ya karşılık verilmesi ve NATO’nun doğu kanadının güçlendirilmesi konusunda ortak bir tavır içindeyiz" dedi.

Daha fazla

XS
SM
MD
LG