Erişilebilirlik

USA-BIDEN/
USA-BIDEN/

CANLI BLOG: ABD’den Ukrayna’ya 150 Milyon Dolarlık Ek Silah Yardımı

Başkan Joe Biden, Ukrayna için 150 milyon dolarlık yeni silah yardımı paketi açıkladı. Pakette Kiev’e Rusya’nın işgaline karşı koymasına yardım etmek üzere ilave topçu mühimmatı, radar ve diğer türden teçhizat bulunuyor

06:29 24.2.2022

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba Twitter hesabından açıklama yaptı

“Putin Ukrayna’ya yönelik kapsamlı bir işgal başlattı. Barışçı Ukrayna şehirleri saldırı altında. Ukrayna kendini savunacak ve kazanacak. Dünya Putin’i durdurabilir ve durdurmalı. Şimdi harekete geçme zamanı” diye yazdı.

06:31 24.2.2022

Biden'dan Rusya'ya Karşı Sert Açıklama

ABD Başkanı Joe Biden Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısı ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Biden, "Bu saldırının getireceği ölüm ve yıkımdan yalnızca Rusya sorumludur. ABD müttefikleri ve ortaklarıyla kararlı bir şekilde yanıt verecek" dedi.

Tüm dünyanın dualarının bu gece, Rus askeri güçlerinin sebepsiz ve haksız bir saldırısına maruz kalan Ukrayna halkıyla olduğunu belirten Biden, ‘’Başkan Putin, feci bir can kaybı ve insani ıstırabı getirecek kasti bir savaşı seçti. Bu saldırının getireceği ölüm ve yıkımdan yalnızca Rusya sorumludur ve ABD, müttefikleri ve ortakları, müşterek ve kararlı bir şekilde karşılık verecektir. Dünya Rusya'dan hesap soracak’’ ifadelerini kullandı.

Durumu bu akşam Beyaz Saray'dan izleyeceğini ve ulusal güvenlik ekibinden düzenli bilgi almayı sürdüreceğini de kaydeden Biden, Perşembe sabah G-7 liderleriyle biraraya geleceğini açıkladı.

Daha sonra Ukrayna'ya ve küresel barış ve güvenliğe karşı bu gereksiz saldırganlık eylemi nedeniyle Rusya'ya dayatacakları diğer sonuçları duyurmak için Amerikan halkına sesleneceğini bildiren Başkan Biden, ‘’ NATO’ya yönelik herhangi bir saldırganlığı caydıracak güçlü ve müşterek bir karşılık vermek için NATO müttefiklerimizle de koordinasyon içinde olacağız. Bu gece Jill ve ben, Ukrayna'nın cesur ve gururlu insanları için dua ediyoruz’’ ifadeleriyle açıklamasını noktaladı.

06:34 24.2.2022

"Askeri İdare Merkezleri Vuruldu"

Ukrayna'da yayım yapan Pravda haber sitesi, Ukrayna İçişleri Bakanlığı'ndan bir yetkiliye dayandırdığı haberinde Rusya'nın, Ukrayna'nın Kiev ve Kharkiv şehirlerindeki askeri idare merkezlerini füzeyle vurduğunu belirtti.

06:39 24.2.2022

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı’ndan açıklama

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada Ukrayna Rusya'ya karşı yeni yaptırım paketinin derhal devreye alınması gerektiğini belirtti.

Açıklamada, “Rusya’nın saldırgan askeri operasyonunun amacı Ukrayna devletini yok etmek. Ukrayna ordusunun mücadele morali yüksek. Savunmamız saldırgan devleti püskürtmeye hazır.'' ifadeleri yer aldı.

Daha fazla

XS
SM
MD
LG