Erişilebilirlik

USA-BIDEN/
USA-BIDEN/

CANLI BLOG: ABD’den Ukrayna’ya 150 Milyon Dolarlık Ek Silah Yardımı

Başkan Joe Biden, Ukrayna için 150 milyon dolarlık yeni silah yardımı paketi açıkladı. Pakette Kiev’e Rusya’nın işgaline karşı koymasına yardım etmek üzere ilave topçu mühimmatı, radar ve diğer türden teçhizat bulunuyor

05:04 28.4.2022

Rusya Polonya ve Bulgaristan'a Doğalgazı Kesti

Rus enerji devi Gazprom, Polonya ve Bulgaristan'a doğalgaz akışını kestiğini açıkladı.

Gazprom'dan kesintiyle ilgili yapılan açıklamada, "Gazprom, ruble cinsinden ödeme yapılmaması nedeniyle Bulgaristan ve Polonya'ya gaz tedarikini tamamen durdurmuştur. 1 Nisan'dan itibaren gaz tedariki ödemelerinin ruble ile yapılacağı taraflara önceden bildirilmiştir" denildi.

Haberin devamı için tıklayın.

04:41 27.4.2022

ABD ve Müttefiklerinden Ukrayna'ya Ağır Silah Sözü

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, Ukrayna'nın Rusya'ya karşı başarılı olması için mümkün olan her desteği sağlamaya hazır olduklarını söyledi.

Austin’in davetiyle 40'tan fazla ülkenin savunma bakanı ve genelkurmay başkanının biraraya geldiği ve Almanya’nın Ramstein kentinde bulunan ABD hava üssünde düzenlenen "Ukrayna'ya Yönelik Savunma ve Güvenlik İstişare Grup Toplantısı"nda konuşan Austin, "Ukrayna'ya yardım için biraraya geldik. Hedefimiz, Rusya'nın haksız işgaline karşı verilen mücadelenin kazanılmasına yardımcı olmak ve Ukrayna'nın savaş sonrasında yeniden güçlenmesi" dedi.

Haberin devamı için tıklayın.

05:02 26.4.2022

Guterres Ankara’da Erdoğan’la Biraraya Geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres’la biraraya geldi. Görüşme, Beştepe’de Cumhurbaşkanlığı’nda yapıldı.

Yerel saatle 15:45’te başlayan ve yaklaşık bir saat süren görüşmede, Erdoğan ve Guterres, Rusya ve Ukrayna arasında devam eden çatışmaları ele aldı. Görüşmede Türkiye’nin savaşın sonra ermesi amacıyla yürüttüğü arabuluculuk çabaları, Türkiye’nin önerileri ve atılacak adımlar hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Haberin devamı için tıklayın.

05:14 23.4.2022

“Rusya Elit Birlikleri Doğuya Kaydırıyor”

Moskova batan savaş gemisinde ilk kez kayıp verdiğini açıkladı. Rusya’nın Mariupol kentindeki elit askeri birimleri Ukrayna’nın doğusuna kaydırdığı bildirildi. Rus askeri yetkilinin “Ukrayna’nın güneyinde de kontrolu ele geçirmek istiyoruz” sözlerineyse tepki geldi.

Ukraynalı yetkililer Rusya’nın Mariupol’deki elit askeri birimlerini Ukrayna’nın doğusuna kaydırdığını belirtti.

Rusya devlet televizyonu, haftalardır devam eden bombardımanın ardından enkaza dönen Mariupol’da kentin en yüksek noktası olduğu iddia edilen televizyon kulesine Moskova yanlısı Donetsk ayrılıkçılarının bayrağının çekildiğine ilişkin görüntü yayınladı.

Haberin devamı için tıklayın.

Daha fazla

XS
SM
MD
LG